Κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και έξυπνα ρολόγια θα απαγορευτούν κατά μεγάλο βαθμό μέσα στις σχολικές αίθουσες στην Ολλανδία από την 1η Ιανουαρίου 2024, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι περισπασμοί κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Η χρήση συσκευών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης, θα επιτρέπεται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια μαθημάτων ψηφιακών δεξιοτήτων, για ιατρικούς λόγους ή για άτομα με αναπηρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχολικός εκφοβισμός με μάρτυρες μαθητές και… κινητά

«Τα κινητά είναι συνυφασμένα με τη ζωή μας αλλά δεν ανήκουν μέσα στη σχολική αίθουσα»
«Αν και τα κινητά τηλέφωνα είναι συνυφασμένα με τη ζωή μας, αυτά δεν ανήκουν μέσα στη σχολική τάξη» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Παιδείας Ρόμπερτ Ντάικγκρααφ.

«Οι μαθητές πρέπει να μπορούν να συγκεντρώνονται και να τους δίνεται η ευκαιρία να μελετούν σωστά. Τα κινητά τηλέφωνα είναι μια ενόχληση, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα. Πρέπει να προστατεύσουμε τους μαθητές από αυτό».

Η απαγόρευση είναι αποτέλεσμα συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου, των σχολείων και των αρμόδιων οργανισμών.

Τα σχολεία μπορούν να βρουν τον δικό τους τρόπο να επιβάλλουν την απαγόρευση, είπε ο Ντάικγκρααφ, αλλά θα ακολουθήσουν νομικοί κανόνες εάν αυτό δεν αποφέρει επαρκή αποτελέσματα μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

ΑΠΕ