«Οι συλλήψεις που ενδεχομένως να γίνουν σε άλλες χώρες για τα 645 κιλά ναρκωτικών είναι προϊόν δικής μας πληροφόρησης», ανέφερε σήμερα ο Διοικητής της ΥΚΑΝ, Γλυκέριος Λεοντίου, μιλώντας στην εκπομπή «Ατζέντα» στον Active.
 
Ο κ. Λεοντίου, ανέφερε για την πολύκροτη υπόθεση πως εντοπίστηκε χώρος όπου ενδεχομένως να βρίσκονταν οι φουκούδες και εξετάζεται το ενδεχόμενο εάν εκεί βρίσκονταν και τα ναρκωτικά. Όπως τόνισε, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
 
 
«Είμαστε σε καλό δρόμο, υπάρχουν καλές ενδείξεις ότι θα μπορέσουμε στο αποτέλεσμα που επιθυμούμε, όσον αφορά τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση», πρόσθεσε.
 
Παράλληλα, είπε πως ψάχνουν να δουν ποιοι άλλοι εμπλέκονται και εάν τα ναρκωτικά έχουν εισαχθεί από την Κύπρο, ή εάν ήρθαν από άλλη χώρα στο νησί μας.
 
«Ολόκληρη η κεντρική Ευρώπη είναι το “φρούτο της εποχής” όσον αφορά τις μεθαμφεταμίνες. Υπάρχουν ολόκληρα εργοστάσια που την κατασκευάζουν», εξήγησε ο κ. Λεοντίου.
 
Όσον αφορά τους δύο συλληφθέντες, είπε πως «έγινε μια πρώτη ανάκριση και υπάρχουν αρκετά στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας και μπορούμε να αξιοποιήσουμε».
 
Παράλληλα, δήλωσε πως «το νήμα ξετυλίχτηκε σε μεγάλο βαθμό με τον εντοπισμό των 645 κιλών. Μιλάμε για μία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που εξυπακούεται γύρω στα 115-120 εκατομμύρια ευρώ εάν πωλείτο αυτό το ναρκωτικό σε γραμμάρια. Η επιτυχία είναι ότι αποκλείσαμε αυτά τα ναρκωτικά στο να μπουν στην αγορά της Αυστραλίας και συλλάβαμε άτομα από το διεθνές κύκλωμα».
 
Πηγή: philenews