Αυξημένη ζήτηση παρουσιάζουν τις τελευταίες ώρες τα καθαριστικά είδη και όχι μόνον από τις υπεραγορές, καθώς υπό το φόβο εξάπλωσης του κορωνοϊού οι Κύπριοι σπεύδουν στα σουπερμάρκετ, προκειμένου να προμηθευτούν με οτιδήποτε θεωρούν απαραίτητο για την προσωπική τους υγιεινή. Ανάρπαστα έχουν γίνει τα αντισηπτικά και τα πλαστικά γάντια, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται μικρή καθυστέρηση στη ροή του εφοδιασμού.
 
Όπως πληροφορούμαστε αυξημένη κίνηση παρατηρείται όχι μόνο στις μεγάλες αλυσίδες υπεραγορών, αλλά και στα συνοικιακά μπακάλικα, ενώ τα προϊόντα που παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση είναι τα εξής: καθαριστικά είδη σπιτιού (καθαριστικά επιφανειών και μπάνιου), πανάκια καθαρισμού, χαρτί υγείας, είδη προσωπικής υγιεινής (αντισηπτικά χεριών, υγρομάντηλα, γάντια κτλ), αλλά και κάποια φαγώσιμα είδη σε κονσέρβες.  
 
Μιλώντας στο philenews ο Εκτελεστικός Γραμματέας του Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου ανέφερε πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων, ωστόσο επιβεβαίωσε ότι λόγω της αυξημένης ζήτησης παρατηρείται μικρή καθυστέρηση στην προμήθεια σε αντισηπτικά και πλαστικά γάντια. Έκανε επίσης λόγο για αχρείαστο πανικό λόγω κορωνοϊού και προέτρεψε τους καταναλωτές να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των αρμοδίων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυξημένη κίνηση στις υπεραγορές φέρνει ο κορωνοϊός
 
Στο μεταξύ η μία μετά την άλλη, οι μεγάλες αλυσίδες υπεραγορών ενημερώνουν την πελατεία τους πως βρίσκονται σε εγρήγορση, υπό το φως των δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα έχουν ενεργοποιήσει σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση της κατάστασης και λαμβάνει τα εξής μέτρα:
 
– Σε όλες τις εισόδους των υπεραγορών και σε αρκετά άλλα σημεία έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά χεριών
– Τα καροτσάκια των υπεραγορών απολυμαίνονται καθημερινά
– Το προσωπικό των υπεραγορών εφαρμόζει αυστηρούς κανόνες υγιεινής
– Η διεύθυνση είναι σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους προμηθευτές για συνεχή τροφοδοσία των υπεραγορών
– Ειδική μονάδα είναι πανέτοιμη για τη διαχείριση πιθανού περιστατικού μεταξύ των μελών του προσωπικού
– Στους φούρνους των υπεραγορών όλα τα ψωμιά πωλούνται πλέον συσκευασμένα
 
Όλες οι υπεραγορές προτρέπουν τους καταναλωτές, όπως ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.