Ταινία για τον Ρέι Μανζάρεκ
Η ταινία «The Doors: Break on Thru – A Celebration of Ray Manzarek», αναφέρεται στον Ray Manzarek, συνιδρυτή και πληκτρά των Doors και στην τεράστια συνεισφορά του τόσο στο συγκρότημα όσο και στον κόσμο της μουσικής. Η ταινία είναι ένα μείγμα ντοκιμαντέρ και live συναυλίας, και σε αυτό εμφανίζονται οι Ρόμπι Κρίγκερ και Τζον Ντένσμορ αλλά και οι Taylor Hawkins, DeLeo, Brian Ray, Exene X, John Doe, Stephen Perkins, Warren Haynes. 
Λευκωσία, Πάνθεον, 8μ.μ., τηλ. 22 675787
 
Αντανακλάσεις στα τοπία του Χρίστου Μιχαηλίδη
Η έκθεση του Χρίστου Μιχαηλίδη με τίτλο «Φανταστικές Αντανακλάσεις» παρουσιάζει μια νέα σειρά έργων με θέμα την τέχνη του τοπίου. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αυτό το θέμα για να εξετάσει το ρόλο και τις δυνατότητες της ζωγραφικής σήμερα. Το τοπίο λειτουργεί περισσότερο ως ερέθισμα για τις στιλιστικές αναζητήσεις του καλλιτέχνη και όχι ως εικονική εμμονή. Ο Χρήστος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1983. Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Αθήνας και στη Σχολή Καλών Τεχνών Slade στο Λονδίνο. Τα έργα του είναι σε πολλές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Φρυσίρα στην Αθήνα.
 
Λευκωσία Alpha C.K. Art Gallery, εγκαίνια 7μ.μ., τηλ. 22751325. Μέχρι 22/2

Στον Αστερισμό του Μίκη Θεοδωράκη
Με αφορμή τη συμπλήρωση 95 χρόνων από τη γέννηση του μεγαλύτερου συνθέτη του ελληνισμού, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Παντελής Θαλασσινός, ενώνουν τις φωνές τους και μας ταξιδεύουν στον «Αστερισμό του Μίκη Θεοδωράκη». Ιστορίες ζωής, μνήμες, εικόνες και μελωδίες, σε τέσσερις μοναδικές παραστάσεις, αφιερωμένες στον άνθρωπο που μεγαλούργησε στη μουσική. Σε μια νύχτα που προβλέπεται μαγική, οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, μετράνε τα δικά τους αστέρια από τον Γαλαξία του μεγάλου δημιουργού, μας καλούν να αφουγκραστούμε τη δική τους αλήθεια και να μοιραστούμε συναισθήματα, με τραγούδια που στιγμάτισαν τις δικές τους προσωπικές και ερμηνευτικές στιγμές. Ο Βάσος Αργυρίδης, ενορχηστρώνει και διευθύνει τη μουσική πανδαισία, που σκιαγραφεί σημαντικά ορόσημα από το έργο και τη διαδρομή του Θεοδωράκη. Συμμετέχει η Βυζαντινή Χορωδία «Ρωμανός ο Μελωδός».

 
12/2 Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 13/2 Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας 8μ.μ.  www.tickethour.com.cy
 
Συζήτηση για τη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς
Με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από τη διαχείριση του Εθνολογικού Μουσείου (οικίας Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου) μια ομάδα ευαισθητοποιημένων πολιτών  ανοίγει μια δημόσια συζήτηση σε θέματα διαχείρισης όλου του φάσματος της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. «Πολιτιστική Διαχείριση και Κυπριακή Πραγματικότητα: Από την Περίπτωση του Εθνολογικού Μουσείου στο Σύνολο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» είναι ο τίτλος της συζήτησης που θα ανοίξουν με σύντομες, ολιγόλεπτες τοποθετήσεις οι Δρ. Δέσπω Πηλείδου (Έφορος Μουσείων, Τμήμα Αρχαιοτήτων), Δρ. Θεοπίστη Στυλιανού-Lambert (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών-Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, ΤΕΠΑΚ), Σεβίνα Φλωρίδου (Αρχιτέκτονας, με ειδίκευση στην πολιτιστική κληρονομιά), Ιωσήφ Χατζηκυριάκος (Διευθυντής Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη-Αρχεία Λάρνακας) και Αχιλλέας Δημητριάδης (Δικηγόρος).
 
Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, 7 μ.μ.

Προβολές από το Φεστιβάλ Δράμας
Οι προβολές των ταινιών από το Φεστιβάλ Δράμας ολοκληρώνονται σήμερα σε Λευκωσία και Λεμεσό. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ταινίες: «Sable Noire» του Θανάση Τρουμπούκη 20’. «Για Χρόνια Πλάγιαζα Νωρίς» του Ιάκωβου Παναγόπουλου 29’. «Chopper» του Γιώργου Καψανάκης 10’.  «La Ultima Hija» (2018) της Εύη Καραμπάτσου 21’. «Pathologies of Everyday Life» του  Αλέξανδρου Παπαθανασόπουλου 11’. «W Στέλιος Κουπετώρης 6’. «Η Απόσταση Ανάμεσα στον Ουρανό κι εμάς» Βασίλης Κεκάτος 9’. Σύνολο 106’

 
Λευκωσία, Cine Studio, 9μ.μ., 96420491 Λεμεσός, Θέατρο Ριάλτο, 8.30μ.μ. 77777745.
 
«Μαύρος Φεβρουάριος»
Τον Φεβρουάριο του 1999, ο Joseph Reginald Topize, γνωστός ως Kaya, πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση. Πρωτοστάτης της συμφιλίωσης εθνοτικών και θρησκευτικών κοινοτήτων, ο Kaya εξέφραζε στα τραγούδια του, μια εθνική ταυτότητα πέρα ​​από τα όρια της κοινότητας. Όταν ο άνθρωπος που τραγούδησε τη μη βία πέθανε σε ένα κελί, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο θάνατός του προκάλεσε θυμό και εξέγερση στη γειτονιά της εργατικής τάξης, όπου ήταν πολύ δημοφιλής. Η ταινία «Μαύρος Φεβρουάριος, είκοσι χρόνια αργότερα» λέει αυτή την ιστορία. Το ντοκιμαντέρ αυτό αφηγείται  τα γεγονότα, αφήνει τους ανθρώπους να μιλήσουν με τη δική τους φωνή, θέτει μερικές ερωτήσεις και επιχειρεί να δείξει κάποιους διεστραμμένους μηχανισμούς.
 
Λευκωσία, Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, 8μ.μ., τηλ. 22256782
 
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
* Λευκωσία, Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Το TELETHON παρουσιάζει την έκθεση «Μια αγκαλιά αγάπης» όπου ερασιτέχνες ζωγράφοι και καλλιτέχνες, μέλη συνδέσμων ασθενών αλλά και επαγγελματίες καλλιτέχνες, θα παρουσιάσουν δουλειά τους, εγκαίνια 6μ.μ.
 
ΘΕΑΤΡΟ
* Λευκωσία, Ανεμώνα.  Η παράσταση «Ο γυάλινος κόσμος» σε σκηνοθεσία Αντρέα Τηλεμάχου θα δοθεί για την οικονομική ενίσχυση του Φιλοζωικού Συνδέσμου Paws για τα αδέσποτα, 8.30μ.μ., τηλ. 70007721 & 99647475
* Αγία Νάπα, δημοτική αίθουσα εκδηλώσεων, Τρίμηνο Θεατρικών Παραστάσεων,  «Ζητείται Ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθά από τον Θεατρικό Όμιλο «Κίμων» Ξυλοτύμπου σε σκηνοθεσία Νίκου Ταμάσιου, 8μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.
 
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
Λευκωσία
Αποκάλυψη (22300100). Έκθεση ζωγραφικής της Μερόπης Παύλου. Μέχρι 19/2
Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου (22459333). Διαδραστική έκθεση φωτογραφίας eMotion. Μέχρι 28/2
Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής. Έκθεση χαρακτικής «Από τον Άλμπρεχτ Ντίρερ στον Τηλέμαχο Κάνθο». Μέχρι 30/4
NiMAC (22797400). Ομαδική έκθεση με 12 σύγχρονους Κύπριους καλλιτέχνες με τίτλο «hypersurfacing». Μέχρι 29/2
Μουσείο Ιστορίας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Δήμου Λακατάμιας (22842694). Έκθεση «Δρεπάνι και Κώδικας». Μέχρι 15/2
Πολυχώρος «Σταθμός» Πανεπιστημίου Frederick. Έκθεση με θέμα «The Sun and Us». Μέχρι 31/5/21
Λεμεσός
Γκαλερί Μορφή (25 378733). Έκθεση ζωγραφικής Κωστή Γεωργίου. Μέχρι 28/2