Χωρίς να προκύπτει κάτι μεμπτό ή να κρίνει ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση έκλεισε χθες τον φάκελο έρευνας η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Ελληνικής Τράπεζας Όλιβερ Γκάτζκε και, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», χθες ενημερώθηκε και η τράπεζα για τις εξελίξεις.

Μια έρευνα που ξεκίνησε από ειδικό τμήμα της Επιτροπής στα μέσα Οκτωβρίου, για να εξεταστεί η πολυσέλιδη έκθεση που έστειλε η Ελληνική  και αφορούσε ενδεχόμενο περιστατικό χειραγώγησης της μετοχής από τον κ. Γκάτζκε (του αποδόθηκε από μέλος του δ.σ. έκκληση προς υπαλλήλους να αγοράσουν μετοχές της Ελληνικής). Χθες, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Κεφαλαιαγοράς, αξιολόγησε τα δεδομένα της έρευνας και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξε ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό. Τώρα θα πρέπει να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής τι μέλλει γενέσθαι για το μέλλον του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή στην τράπεζα, δηλαδή αν θα επανέλθει στα καθήκοντά του, καθώς απέχει, με απόφαση του συμβουλίου, από τις 10 Οκτωβρίου ή αν θα τερματιστεί το συμβόλαιο του.

Είναι κοινό μυστικό ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν ήταν ευχαριστημένο από τις επιδόσεις του κ. Γκάτζκε, ειδικά όταν ήρθε σε σύγκρουση με την ΕΤΥΚ και δεν μπόρεσε να κλείσει δύο μεγάλα θέματα, την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης και το σχέδιο εθελούσιας εξόδου περίπου 500 υπαλλήλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Euromed Tech Hub εγκαθιδρύεται στην Κύπρο

Στη διάρκεια της αποχής του κ. Γκάτσκε από τα καθήκοντά του, η ομάδα στελεχών της Ελληνικής που ανέλαβε τη διαπραγμάτευση με την ΕΤΥΚ κατάφερε να κλείσει και τα δύο μεγάλα θέματα, χωρίς εντάσεις και προστριβές. Ο κ. Γκάτζκε διορίστηκε εκτελεστικό μέλος του δ.σ. της Ελληνικής και ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής στις 23 Ιουλίου 2021. Η σύμβαση εργοδότησης έχει τριετή διάρκεια και σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του 2021, μπορεί να ανανεωθεί για περαιτέρω περίοδο έως και τριών χρόνων, με όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ των δύο μερών. Το πακέτο των απολαβών περιλαμβάνει μη μεταβλητό ετήσιο μισθό και έχει επιλογή για μεταβλητή αμοιβή, επίσης ωφελήματα σε είδος, όπως κάλυψη από ιδιωτική ιατρική ασφάλιση ή συμμετοχή σε ασφαλιστικό σχέδιο υγείας (συμπεριλαμβανομένης της οδοντιατρικής κάλυψης) για τον ίδιο και την οικογένειά του, ασφαλιστική κάλυψη ζωής και μόνιμης ολικής ανικανότητας, χρήση υπηρεσιακού αυτοκινήτου και καταβολή από την εταιρεία όλων των εξόδων που σχετίζονται με αυτή τη χρήση και χρήση κινητού τηλεφώνου, tablet, προσωπικού υπολογιστή και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών.

Ετήσιο στεγαστικό επίδομα και ετήσιο επίδομα ταξιδιού καταβάλλονται μηνιαίως, ταυτόχρονα με την καταβολή του μισθού του. Η εταιρεία επιφυλάσσει το δικαίωμα, κατά την απόλυτη και διακριτική της ευχέρεια, να τερματίσει την εργοδότησή του με άμεση ισχύ ανά πάσα στιγμή, με την εξόφληση όλων των υποχρεώσεων βάσει της σύμβασης εργοδότησης που η εταιρεία θα έπρεπε να καταβάλει στον ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή μέχρι τη λήξη της.