Κατά €25 εκατ. κουρεύτηκαν τα έσοδα του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών που είναι το αποκούμπι των προσφύγων στην προσπάθεια τους να αποκτήσουν στέγη, ενώ ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης (ΟΧΣ) στον οποίο σχηματίζονται πλέον ουρές αιτητών για στεγαστικά δάνεια, λόγω αύξησης των επιτοκίων σε άλλα ιδρύματα, παραμένει ελλιπής από πλευράς στελέχωσης.

Τα πιο πάνω δεδομένα διαμορφώνονται, μάλιστα, σε μια από τις πλέον δύσκολες περιόδους για στεγαστικούς σκοπούς, κάτι το οποίο καυτηρίασαν βουλευτές, οι οποίοι ζήτησαν την ενίσχυση, τόσο του Φορέα όσον και του ΟΧΣ, ώστε να ανταποκριθούν στην αποστολή τους.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής συζήτησης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Φορέας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, αναφέρθηκε ότι τα κονδύλια που αφορούν, είτε τη σύναψη δανείων με εγγύηση του Φορέα είτε την επιδότηση του επιτοκίου δανείων, έχουν αποκοπεί περίπου €25 εκατ. Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε, πως τα ποσά που καθορίστηκαν συνάδουν με τα κονδύλια που διατίθεντο από τον Φορέα τα τελευταία χρόνια.

Πάντως η διευθύντρια του Φορέα κ. Λουκία Ευσταθίου, υπέδειξε, πως ενώ μέχρι τώρα ο Φορέας επιδοτούσε το επιτόκιο που καθόρισαν οι τράπεζες μέχρι 3,5% (π.χ μεταξύ 1-3,5%, αναλόγως της πολιτικής του κάθε χρηματοπιστωτικού οργανισμού) τώρα που ανέβηκαν τα επιτόκια γενικά, όλα τα δάνεια θα επιδοτούνται από το Φορέα στο μέγιστο προβλεπόμενο που είναι το 3,5%, οπόταν τα κονδύλια που θα απαιτηθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερα.

Πέραν των οικονομικών ζητημάτων που θα αντιμετωπίσει ο Φορέας ηγέρθη και θέμα ελλιπούς στελέχωσης, αφού από τις δέκα θέσεις που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του, πληρώθηκαν μόνο δύο ενώ άλλοι δύο λειτουργοί έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες. Η ελλιπής στελέχωση έχει ως αποτέλεσμα να απαιτούνται δέκα μήνες για την εξέταση μιας αίτησης, ενώ όπως ανέφερε η διευθύντρια του Φορέα, σημειώνεται περαιτέρω καθυστέρηση στις διαδικασίες που σχετίζονται με το Τμήμα Κτηματολογίου.

Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης δίνει αγώνα για να εξυπηρετήσει τους πολίτες με δεδομένο ότι οι αιτήσεις εκτοξεύθηκαν. Όπως ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής ο γενικός διευθυντής του ΟΧΣ κ. Χριστόφορος Καπλάνης, όσες αιτήσεις υπεβλήθησαν ολόκληρο το έτος 2022, υπεβλήθησαν άλλες τόσες τους πρώτους επτά μήνες της φετινής χρονιάς.

Ο κ. Καπλάνης ανέφερε επίσης, πως ένεκα του γεγονότος ότι αυξήθηκαν τα επιτόκια είναι απίστευτος ο αριθμός εισροής αιτημάτων στον ΟΧΣ. Όλα τα κλιμάκια έχουν συσσωρευμένες αιτήσεις προς εξέταση, είπε.

Ερωτηθείς σχετικά από τον «Φ» ανέφερε, πως ο αριθμός των αιτήσεων για στεγαστικά δάνεια έχει απογειωθεί σε βαθμό που εκφράζονται ήδη παράπονα από ενδιαφερόμενους ότι οι λειτουργοί του Οργανισμού δεν απαντούν τα τηλέφωνα, με αποτέλεσμα να χωλαίνει η εξυπηρέτηση του κοινού. Ο γενικός διευθυντής ενημερώθηκε για παράπονα ενδιαφερομένων και κατέβηκε στα γραφεία για να διαπιστώσει αν όντως έχουν δίκιο οι διαμαρτυρόμενοι. Αυτό που διαπίστωσε ήταν ότι όλοι οι υπάλληλοι μιλούσαν στα τηλέφωνα εξυπηρετώντας πολίτες που ενδιαφέρονταν να συνάψουν δάνειο αλλά το σύστημα λειτουργεί με τρόπο που όποιος καλεί έχει την αίσθηση πως το τηλέφωνο κτυπά χωρίς να απαντά κανείς.

Σχετικά με τα δάνεια που έχουν συναφθεί με κεφάλαια του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών ανέφερε, πως διεκπεραιώθηκαν 987 (με τη μέθοδο της αναδιάρθρωσης), από σύνολο 1.597. Παράλληλα, έχουν διεκπεραιωθεί προς εξόφληση 695 δάνεια (με κεφάλαια του Φορέα) και 108 με κεφάλαια του ΟΧΣ.

Όσον αφορά τη στελέχωση του Οργανισμού, ο κ. Καπλάνης ανέφερε πως, σε σχέση με τον αρχή του χρόνου η κατάσταση είναι κάπως βελτιωμένη. Πρόσθεσε ωστόσο, πως απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση.

Εκ μέρους της ΚΕΔΙΠΕΣ ο κ. Σωκράτους ανέφερε, πως με το σχέδιο που εξήγγειλε η κυβέρνηση οδηγήθηκαν ενώπιον της 700 προβληματικά δάνεια για αναδιάρθρωση αλλά μόνο 126 επηρεαζόμενοι ενδιαφέρθηκαν να το αξιοποιήσουν. Όπως ελέχθη, αυτό οφείλεται είτε σε διαφορές ατόμων που είναι συνοφειλέτες, είτε επειδή χώρισε το ζευγάρι είτε επειδή δεν υπάρχει η οικονομική ευχέρεια για να αξιοποιήσει κάποιος το σχέδιο. Συνολικά η ΚΕΔΙΠΕΣ απέστειλε 2.489 επιστολές εκ των οποίων 1.671 στους οφειλέτες και 818 σε εγγυητές. Παράλληλα έγινε και τηλεφωνική επικοινωνία με όλους, αλλά παρόλον ότι κάποιοι ενδιαφέρθηκαν αρχικά, στη πορεία δεν επανήλθαν.