Ανεβάζει ρυθμούς και μπαίνει στα βαθιά της προεκλογικής ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος βρίσκεται το τελευταίο διάστημα σε μία διαρκή εκστρατεία με επαφές, συναντήσεις και ομιλίες σε συγκεντρώσεις υποστηρικτών και φίλων του σε όλες τις επαρχίες. Κι ενώ την Κυριακή αναμένεται και η τελική επίσημη απόφαση στήριξης της υποψηφιότητας του από το Δημοκρατικό Κόμμα, τις επόμενες μέρες προχωρεί σε ένα δεύτερο γύρο συναντήσεων με τη Δημοκρατική Παράταξη και την ΕΔΕΚ. Δύο κόμματα τα οποία δεν έχουν ακόμα λάβει τις τελικές τους αποφάσεις για τις προεδρικές εκλογές και εντός των οποίων, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επικρατεί ισχυρό ρεύμα στήριξης της υποψηφιότητάς του. Παράλληλα, τις επόμενες μέρες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα στείλει τις απαντήσεις του και στο ερωτηματολόγιο των Οικολόγων.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του ανεξάρτητου υποψηφίου δεν εξαντλείται μόνο σε αυτά, καθώς το επόμενο διάστημα θα βρεθεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να μιλήσει μετά από πρόσκληση που έχει λάβει. Στην εκδήλωση της Αθήνας παρών θα είναι και ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας. Πηγή από το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη σημείωνε στον «Φ» πως παρά τον αρχικό προγραμματισμό για ολοκλήρωση του β’ κύκλου διαλόγου με την κοινωνία μέχρι τέλος Ιουνίου, εντούτοις παρατείνεται λόγω του ότι πάρα πολύς κόσμος και οργανωμένα σύνολα ζητούν να έχουν συνάντηση μαζί του. Ταυτόχρονα σημειώνεται ότι οι ομάδες παραγωγής του προγράμματος του υποψηφίου πλέον συναντώνται σχεδόν καθημερινά και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσουν ημερίδες παρουσίασης του προγράμματος ανά θεματική.

Χθες ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τα μέλη της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ). Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιτελείου του υποψηφίου, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα μεγάλα θέματα του τομέα της υγείας, όπως είναι το ΓεΣΥ, τα δημόσια νοσοκομεία, τα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών, ενώ κατατέθηκαν απόψεις σε σχέση με τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, τη δημιουργία πανεπιστημιακών νοσοκομείων, την ενίσχυση των ελέγχων και άλλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα το Γενικό Σύστημα Υγείας, το οποίο αποτελεί μιαν από τις σημαντικότερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που έχουν επιτευχθεί στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως είπε, συζητήθηκαν τα αναμενόμενα προβλήματα και αδυναμίες που υπάρχουν στο σύστημα, καθώς και τρόποι αντιμετώπισής τους. Το ζητούμενο όπως τόνισε, είναι «πώς αντιμετωπίζονται αυτές οι αδυναμίες έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί το ΓεΣΥ με βασικό ζητούμενο, ειδικά όταν μιλάμε για θέματα υγείας, την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών».

Χθες επίσης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με την Πρέσβειρα της Ολλανδίας στην Κύπρο Elke Merks – Schaapveld. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος, τα προβλήματα που προκαλεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς και το Κυπριακό και τρόποι άρσης του αδιεξόδου. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης είχε επίσης την ευκαιρία να αναπτύξει τους βασικούς άξονες του υπό διαμόρφωση προεκλογικού του προγράμματος, καθώς και τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα των προτάσεών του. 

Χθες επίσης ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε επιλογή νίκης για την επιδιωκόμενη αλλαγή που θέλει να πετύχει το ΔΗΚΟ την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος προς την Κεντρική Επιτροπή για στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ήταν φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι ο κ. Χριστοδουλίδης υιοθέτησε το πλαίσιο προτάσεων που του παρέδωσε το κόμμα του. 

Όπως πληροφορούμαστε, το περίγραμμα θέσεων του ΔΗΚΟ το οποίο παρέδωσε στον Νίκο Χριστοδουλίδη, καλύπτει συνολικά δεκαοκτώ πυλώνες. Κυπριακό, Άμυνα, Οικονομία, προσέλκυση ξένων επενδύσεων, άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του μεγάλου κόστους διαβίωσης, πάταξη της διαπλοκής και της διαφθοράς, ενέργεια, πράσινη μετάβαση και ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία, μεταναστευτικό, Υγεία, Παιδεία και εκπαίδευση, ψηφιακός μετασχηματισμός, κοινωνική συνοχή, παιδιά και έφηβοι, ηλικιωμένοι, ορεινές περιοχές, πρόσφυγες, αγροτική πολιτική και Πολιτισμός.