Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, έχει από τις 10 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο η Αναπληρώτρια ΓΓ των ΗΕ για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο.

Την κ. ΝτιΚάρλο συνοδεύει ο Ειδικός Αντιπροσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, δυο αξιωματούχοι των ΗΕ που συνοδεύουν την κ. ΝτιΚάρλο από τη Νέα Υόρκη, και άλλοι αξιωματούχοι από την Αποστολή των Καλών Υπηρεσιων των ΗΕ στην Κύπρο.

Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς, Μενέλαος Μενελάου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου Μαριλένα Ραουνά, και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Στις 12 το μεσημέρι η κ. ΝτιΚάρλο θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.

Στις 3 το απόγευμα θα εγκαινιάσει έκθεση φωτογραφίας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, με θέμα τη συμμετοχή των γυναικών στις συνομιλίες για το Κυπριακό, στον χώρο έξω από το Λήδρα Πάλας, όπου θα συναντηθεί επίσης με δικοινοτική ομάδα γυναικών. Παρούσα στην εκδήλωση αυτή θα είναι και η Πρώτη Κυρία, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξελίξεις μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία

Αργότερα σήμερα η κ. ΝτιΚάρλο θα συναντηθεί με τα μέλη της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους.

Αύριο το πρωί θα επισκεφθεί την νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Επίσης αύριο θα πετάξει με ελικόπτερο από τη Λευκωσία προς την Αμμόχωστο κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός. Στην περιοχή της Αμμοχώστου η κ.  ΝτιΚάρλο θα συναντηθεί με Σλοβάκους ειρηνευτές, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Αύριο θα συναντηθεί επίσης με δικοινοτική ομάδα νέων.

Την Παρασκευή το πρωί αναχωρεί  για τη Νέα Υόρκη. Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες μαζί με τον ΓΓ των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.