«Παρά το ότι κάποιοι είμαστε πολύ ζορισμένοι και στερούμαστε τις οικογένειες μας, δηλώνουμε προς όλους ότι το ηθικό μας παραμένει ακμαίο, όπως ήταν από την πρώτη στιγμή που στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, κληθήκαμε να είμαστε το σημείο αναφοράς για την μάχη κατά του κορωνοϊού».
 
Η γενική διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Αμαλία Χατζηγιάννη, μιλώντας χθες στον «Φ» μας μετάφερε το κλίμα στο νοσοκομείο της, ειδικά αυτές τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. «Προσπαθούμε», είπε, «να μεταδίδουμε την καλή μας διάθεση και στους ασθενείς με κορωνοϊό. Να τους κάνουμε από την πρώτη στιγμή που έρχονται κοντά μας, να είναι σίγουροι ότι θα δώσουμε το άπαν των δυνάμεών μας για να γίνουν καλά και να επιστρέψουν στην οικογένεια και τη ζωή τους. Αγωνιούμε μαζί τους, χαιρόμαστε όταν κάποιοι λαμβάνουν εξιτήριο και φεύγουν νικητές και ευγνώμονες για εμάς, γιατί αυτοί έζησαν τον αγώνα μας. Και λυπούμαστε όταν χάνουμε κάποιον», συνέχισε συγκινημένη η κ. Χατζηγιάννη. Μας κάλεσε επίσης να περάσουμε στην κοινή γνώμη ότι αν και η Διοίκηση του νοσοκομείου κάνει ό,τι μπορεί για να έχουν κανονικό ωράριο εργασίας οι πλείστοι νοσηλευτές, «εντούτοις αυτό είναι ανέφικτο για όλους». «Πρέπει να ξέρετε», συνέχισε, «με συγκινεί και είμαι ευγνωμονούσα για κάποιους συναδέλφους μου γιατρούς και κάποια άλλα στελέχη του νοσοκομείου, που έλαχε να είναι σε πολύ κρίσιμα, νευραλγικά πόστα, σε αυτό τον πόλεμο που δίνουμε και οι οποίοι από τη μέρα που ξεκινήσαμε, δουλεύουν σχεδόν 24ωρο. Έχουν αποστερηθεί σχεδόν πλήρως την οικογένεια τους και όταν φεύγουν λίγες ώρες, είναι σε εγρήγορση και με ένα τηλέφωνο στο χέρι».
 
 
Η κ. Χατζηγιάννη, μας μίλησε επίσης για τα δύο πράγματα που δίνουν χαρά στο προσωπικό του Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Το ένα είναι που ευτυχώς η Κύπρος δεν καταγράφει τα μεγάλα νούμερα θυμάτων, όπως σε άλλες χώρες. Το άλλο που τους δίνει χαρά, «είναι που ακούνε πως η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου περιορίστηκε στο σπίτι. Άμα συνεχίσουν έτσι θα τα καταφέρουμε, ακούω συχνά να λένε οι εργαζόμενοι», μας είπε ακόμη η κ. Χατζηγιάννη. 
 
Απαντώντας σε ερώτηση μας η κ. Αμαλία Χατζηγιάννη τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή έλλειψη σε αναλώσιμα υλικά στο νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενώ η επικοινωνία με τη Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας είναι σχεδόν καθημερινή, ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό.