Η ιστορία μιας γυναίκας στο Σικάγο στις ΗΠΑ που μετέδωσε χωρίς να το γνωρίζει τον κορωνοϊό εμφανίζεται σε έρευνα του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων των ΗΠΑ (CDC), την οποία δημοσιεύει το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε κάποια ήπια αναπνευστικά συμπτώματα, όχι όμως σε σημείο να ανησυχήσει.

Η κηδεία όπου ξεκίνησαν όλα

Οταν προσκλήθηκε σε μια κηδεία οικογενειακού φίλου αποφάσισε να παρευρεθεί. Μάλιστα, δείπνησε με φίλους, όπου για τρεις ώρες, οι τρεις τους μοιράστηκαν και σερβιρίστηκαν στα ίδια πιάτα.

Την επόμενη μέρα βρέθηκε στο μπουφέ της κηδείας όπου έφαγε, πιθανώς χρησιμοποιώντας τα ίδια σκεύη ενώ προσέφερε τα συλλυπητήριά της στην  οικογένεια, αγκαλιάζοντας τουλάχιστον τρεις συγγενείς του θανόντα.

Τρεις ημέρες μετά την κηδεία, συνεχίζει με ήπια συμπτώματα και στη συνέχεια πηγαίνει σε ένα πάρτι γενεθλίων, αυτή τη φορά της οικογένειάς της.

Μετά την κηδεία το μοιραίο πάρτι

Στο πάρτι βρίσκονται εννέα άτομα και όλα έρχονται σε «στενή επαφή» ενώ για τρεις ώρες, φιλιούνται και μοιράζονται το ίδιο φαγητό.

Από τους εννέα παρόντες, επτά θα μολυνθούν με κορωνοϊό εκείνη την ημέρα, δύο θα νοσήσουν σοβαρά και θα νοσηλευτούν.

Τρεις εβδομάδες μετά τα δύο αυτά άτομα θα χάσουν τη ζωή τους.

Παράλληλα, οι δύο που δείπνησαν με την γυναίκα στο πρώτο δείπνο μολύνθηκαν επίσης, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς πεθαίνει, 27 ημέρες μετά το γεύμα.

Ο δεύτερο κύκλος κρουσμάτων

Ο πρώτος κύκλος ασθενών προκαλεί, όμως και έναν δεύτερο.  Και τρεις παρευρισκόμενοι στο πάρτι, αν και άρρωστοι, πήγαν στην εκκλησία μετά από έξι ημέρες συμπτωμάτων.

Στην εκκλησία αγγίζουν και περνούν το καλαθάκι εισφοράς στους άλλους. Ένας πιστός, που καθόταν σε άλλη σειρά, είναι το τελευταίο άτομο που εντοπίστηκε σε αυτό το «σύμπλεγμα» από επιδημιολογικούς ερευνητές από το CDC.

Η συγκεκριμένη ασθενής, που δεν χρειάστηκε ποτέ να επισκεφτεί  γιατρό, μόλυνε, άμεσα και έμμεσα, τουλάχιστον 15 άτομα σε τρεις εβδομάδες, τρεις από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους.

Πηγή: philenews / sputniknews.gr