Την παραίτησή του υπέβαλε επισήμως με επιστολή του ο αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί έπειτα από τη δυσμενή μετάθεσή του από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας ότι ο ίδιος αντιλαμβάνεται καλύτερα την επιτυχία του ως στρατιωτικός από τη χαρά που αισθάνονται σήμερα οι εχθροί της Τουρκίας. Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης η παραίτηση έγινε αποδεκτή από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.
 
Στην επιστολή παραίτησής του, ο Τούρκος αντιναύαρχος αναφέρει ότι έμαθε για την μετάθεσή του από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικών Δυνάμεων στο Γενικό Επιτελείο των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων στις 3.00 τα ξημερώματα της 16ης Μαϊου.
 
«Ως αξιωματικός του ναυτικού πολεμούσα για χρόνια στη Γαλάζια Πατρίδα μέσα στις σκληρότερες καταιγίδες. Μέχρι σήμερα κατέβαλα προσπάθεια προκειμένου να δημιουργηθεί συνείδηση στον τουρκικό λαό για τα θαλάσσια δικαιώματα και συμφέροντά μας στη Γαλάζια Πατρίδα καθώς και να να καθοριστεί η θαλάσσια δικαιοδοσία μας», αναφέρει ο Τούρκος αντιναύαρχος.
 
Αναφέρεται επίσης στον αγώνα του κατά των γκιουλενιστών και στα βιβλία που συνέγραψε, υποστηρίζοντας ότι με τις ιδέες που κατέθεσε προσπάθησε να προστατεύσει θα θαλάσσια δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας του.
 
«Αντιλαμβάνομαι καλύτερα ότι το πέτυχα αυτό από την χαρά που αισθάνονται οι εχθροί της Τουρκίας σήμερα», ισχυρίζεται στην επιστολή του ο Τούρκος αντιναύαρχος, ενώ υποστηρίζει ότι το η ‘συμφωνία’ που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2019 μεταξύ Τουρκίας Λιβύης θα παραμείνει ένα ‘Μετάλλιο Ανεξαρτησίας’ για τον ίδιο.
 
Καταλήγει αναφέροντας: «Αφήνω τα βιβλία μου ως κληρονομιά ιδεών στους διοικητές μου, τους συναδέλφους μου στρατιωτικούς, το ναυτικό και το μεγάλο τουρκικό έθνος και βγάζω τη στολή που φοράω με υπερηφάνεια. Αυτή την ευτυχή μέρα μνήμης του Ατατούρκ, της 19ης Μαΐου του 2020 ζητώ να γίνει δεκτή η παραίτησή μου δηλώνοντας ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ πιστά το μεγαλείο του τουρκικού λαού και την Τουρκική Δημοκρατία όποτε χρειαστεί και υπάρξει ευκαιρία».
 
Πηγή: Philenews / ΚΥΠΕ