Η Αστυνομία στην Πάφο εντόπισε και συνέλαβε χθες τον διαρρήκτη ο οποίος τα χαράματα της περασμένης Κυριακής διέρρηξε κατάστημα οπτικών ειδών και όταν εντοπίστηκε από τους ιδιοκτήτες μαχαίρωσε τον ένα εξ αυτών στην προσπάθεια του να διαφύγει από την σκηνή.

Πρόκειται για 54χρονο στον οποίο οδηγήθηκαν οι αστυνομικές αρχές μετά από την εξέταση του οπτικού υλικού από κάμερες παρακολούθησης και άλλα στοιχεία και μαρτυρίες που κατείχαν πλέον. Ο ύποπτος οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου όπου τέθηκε υπό κράτηση και σήμερα θα προσαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Η διάρρηξη και κλοπή από το κατάστημα οπτικών ειδών έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Κυπριακής. Το σύστημα συναγερμού που διαθέτει το κατάστημα και το οποίο είναι συνδεδεμένο με την οικία των ιδιοκτητών, ήχησε στις πέντε τα ξημερώματα.

Πατέρας και γιός ηλικίας 56 και 27 ετών αντίστοιχα, μετέβησαν στο κατάστημα αφού ενημέρωσαν και την Αστυνομία. Όταν αφίχθηκαν στη σκηνή, ο δράστης είχε εγκαταλείψει μεν τον χώρο της διάρρηξης, αλλά εντοπίσθηκε σε κοντινή απόσταση να κρύβεται σε χωράφι. Πατέρας και γιος επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν, αλλά ο ύποπτος ανέσυρε μαχαίρι με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 27χρονο στο χέρι και αφού ανέβηκε σε ποδήλατο διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και καταζητείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήδηξε από τον 2ο όροφο για να γλιτώσει από την Αστυνομία – Στο νοσοκομείο 23χρονος

Ο 27χρονος μετέβη στο Νοσοκομείο Πάφου όπου του έγιναν έξι ραφές στο τραύμα.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, προέκυψε ότι ο διαρρήκτης απέσπασε από το κατάστημα οπτικών περί τα 100 ζεύγη γυαλιών, εκ των οποίων αρκετά εντοπίστηκαν στη σκηνή και στο σημείο που κρυβόταν, προφανώς αφήνοντας τα στην προσπάθεια να διαφύγει από εκεί. Σύμφωνα με τα όσα φαίνονταν στο κλειστό κύκλωμα της επιχείρησης, ο δράστης ήταν ηλικίας 50-55 ετών, είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με χειρουργική μάσκα, φορούσε καπέλο, μαύρο σακάκι και μαύρο κοντό παντελόνι, ενώ μπήκε στην επιχείρηση, αφού θρυμμάτισε υαλοπίνακα σε πλαινό τοίχο.

Από τα δεδομένα αυτά η Αστυνομία Πάφου οδηγήθηκε στη σύλληψη του 54χρονου υπόπτου και πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται στην κλαπείσα περιουσία.