Σε καταγγελία ότι σε παρακείμενο χώρο της περιοχής του Κόρνου υπάρχουν θαμμένα δεκάδες σκυλιά, προέβη το Κίνημα Οικολόγων, καλώντας σε παρέμβαση τόσο των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας, προς όφελος της προστασίας της ευημερίας των ζώων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης για το κλείσιμο του ιδιωτικού χώρου κράτησης σκύλων στον Κόρνο, έρχεται να προστεθεί μια νέα τραγική και σοκαριστική ανακάλυψη, όπου σε παρακείμενο χώρο της περιοχής του Κόρνου υπάρχουν θαμμένα δεκάδες σκυλιά. Από πληροφορίες που έχουμε λάβει οι αρμόδιες Αρχές έχουν προβεί σε έρευνα για το περιστατικό.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητούμε να διερευνηθεί άμεσα το εν λόγω περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες στους ιθύνοντες. Η ευημερία των ζώων στην Κύπρο έπιασε τον πάτο, οι υποθέσεις σκυλιών που ζουν σε κολαστήρια και αργοπεθαίνουν είναι χιλιάδες στην Κύπρο.

Παράλληλα, καλούμε και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, που είναι οι καθόλα αρμόδιες για να ελέγχουν και να εγκρίνουν τους χώρους κράτησης, να προβούν επιτέλους στους απαραίτητους ελέγχους . 

Καλούμε δε, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει και να εφαρμόσει τις πολιτικές αποφάσεις ώστε να μιλούμε για μια πραγματική και ουσιαστική ευημερία των ζώων στην Κύπρο.