Μη παραδοχή στις βαριές κατηγορίες, που αντιμετωπίζουν για την επίθεση σε 25χρονη Τουρκοκύπρια, στις 3 Ιουνίου στην Αγία Νάπα, απάντησαν οι δύο Ελληνοκύπριοι, κατηγορούμενοι 22 και 30 χρόνων.

Οι δύο παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, προκειμένου ν’ απαντήσουν εάν παραδέχονται ή όχι ενοχή.

Εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επίθεση και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και αδικήματα κατά παράβαση του περί της πρόληψης και της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών Νόμο, που προνοούν μέχρι και πέντε χρόνια φυλάκιση. Οι κατηγορούμενοι απάντησαν πως δεν παραδέχονται ενοχή κι έτσι η υπόθεση ορίστηκε για ακρόαση στις 26 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως η κοπέλα είχε μεταβεί από τα κατεχόμενα στην Αγία Νάπα μαζί με μια φίλη και δύο φίλους της προκειμένου να διασκεδάσουν. Εκεί η παρέα της διαπληκτίστηκε με την παρέα των Ελληνοκυπρίων.

Όπως φαίνεται και σε βίντεο, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ένας από τους Ελληνοκύπριους κτύπησε την κοπέλα στο πρόσωπο και την έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει από περιτοίχισμα δύο μέτρων και να τραυματιστεί.

Στο περιστατικό ενεπλάκη και φίλος της Τουρκοκύπριος ο οποίος ανέσυρε ρόπαλο, ωστόσο αποφασίστηκε όπως μη διωχθεί ποινικά.