Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε κλιμακοστάσιο στο υπόγειο κτηρίου ιδιωτικού πανεπιστημίου στη Λευκωσία το μεσημέρι της Τετάρτης, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να τίθεται σε κινητοποίηση με τρία πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Αντρέας Κεττής, αναφέρει ότι η πυρκαγιά βρισκόταν σε στοιβάδα από χαρτική ύλη και βιβλία και τέθηκε υπό έλεγχο στις 13:01.

Σύμφωνα με τον Αντρέα Κεττή «από τη θερμότητα και τον καπνό, ζημιές υπέστη η βαφή και η ηλεκτρική εγκατάσταση του κλιμακοστασίου».

Από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε κατάσβεση της πυρκαγιάς και εξαερισμός του χώρου, ενώ σημειώνεται ότι την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, το προσωπικό ασφαλείας του κτηρίου είχε προβεί σε εκκένωση του κτηρίου, πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δεν κινδύνευσε κανείς.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Κεττής τα μέλη της Πυροσβεστικής διενήργησαν επιπρόσθετο έλεγχο για τυχόν παγιδευμένα άτομα.

Μετά από διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, η οποία διενεργήθηκε σε συνεργασία με την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά οφείλεται σε εμπρησμό.

KYΠΕ