Δεν παραδέχονται καμία κατηγορία οι δύο οι κατηγορούμενοι, ο 49χρονος Σ.Α και ο 54χρονος Α.Κ, του διπλού φονικού έξω από μπυραρία στον Ύψωνα, που διαπραχθεί στις 29 Ιουνίου 2023, με θύματα τον 44χρονο Μάριο Ονησιφόρου και τον 52χρονο, Μιχάλη Μιχαήλ.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού, απαγγέλθηκαν στους κατηγορούμενους οι 3 κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και αφορούν 2 φόνους εκ προμελέτης των θυμάτων, Ονησιφόρου και Μιχαήλ καθώς το αδίκημα του τραυματισμού σε βάρος του 43χρονου, Θεόφιλου Θεοφίλου. Και οι δύο κατηγορούμενοι όπως ήταν αναμενόμενο, απάντησαν μη παραδοχή. Η υπόθεση ορίστηκε για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 15 Νοεμβρίου 2023.

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου, Αλέξανδρος Κληρίδης, έφερε ένσταση στην κράτηση του πελάτη του, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει μαρτυρία ως προς την προμελέτη του εγκλήματος. Επικαλέστηκε επίσης το θέμα υπερπληθυσμού στις Κεντρικές Φυλακές και επιπρόσθετα ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του, δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του ενώ βρίσκεται ως υπόδικος στις Κεντρικές. Ζήτησε όπως αφεθεί ελεύθερος με όρους.

Το Δικαστήριο επιφύλαξε την απόφασή του σε σχέση με τον 1ο κατηγορούμενο, αύριο το μεσημέρι και μέχρι τότε θα οδηγηθεί πίσω στις Κεντρικές. Σε ό,τι αφορά τον 2ο κατηγορούμενο, το Δικαστήριο διέταξε όπως παραμένει υπό κράτηση ως υπόδικος, μέχρι την επόμενη δικάσιμο.

Στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου βρέθηκαν για άλλη μια φορά οι συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι ήταν φανερά συγκινημένοι. Εντός και εκτός της αίθουσας υπήρχε μεγάλος αριθμός μελών του ΟΠΕ Λεμεσού, για αποφυγή εντάσεων.

Όπως έγραψε και στο παρελθόν το philenews, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ονησιφόρου και ο 43χρονος φίλος του βρίσκονταν εντός της μπυραρίας και έπιναν ποτό, όταν μετά από 10 λεπτά αφίχθηκαν οι 2 κατηγορούμενοι και κάθισαν σε ξεχωριστό τραπεζάκι. Σε κάποια στιγμή οι τελευταίοι αποχώρησαν, λόγω προσωπικών διαφορών που είχε ο 43χρονος με τον πρώτο κατηγορούμενο και τον αδελφό του.

Ο 43χρονος Θ.Θ, έστειλε άλλο θαμώνα της μπυραρίας για να ελέγξει εάν οι κατηγορούμενοι είχαν φύγει. Ο θαμώνας επέστρεψε πίσω λέγοντάς του, ότι τον θέλουν έξω οι δύο. Ο 43χρονος βγήκε μαζί με τον Ονησιφόρου και εκεί συνάντησαν τους κατηγορούμενους, με τον πρώτο να του λέει «θα σε σφάξω μπάσταρδε». Ακολούθησε λογομαχία με τον 49χρονο κατηγορούμενο να ανασύρει μαχαίρι και να επιχειρεί να χτυπήσει τον 43χρονο, ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει. Από το μένος του, δεν γλίτωσε ο Ονησιφόρου ο οποίος δέχθηκε θανάσιμη μαχαιριά στον λαιμό.

Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τον 43χρονο να μεταφέρει το θύμα εντός της μπυραρίας για να τον βοηθήσει. Εντός της μπυραρίας άρχισε νέα συμπλοκή με τον 43χρονο να ρίχνει διάφορα αντικείμενα για να αμυνθεί. Οι κατηγορούμενοι εξήλθαν της μπυραρίας και εκείνη τη στιγμή αφίχθηκε με το όχημά του ο Μιχαήλ, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες, πλησίασε τη σκηνή του φονικού και ζητούσε να μάθει τι συνέβη.

Ο 49χρονος (1ος κατηγορούμενος) του επιτέθηκε, τον έριξε στο έδαφος και τον μαχαίρωσε στο λαιμό και στο πρόσωπο. Ενώ ο Μιχαήλ κειτόταν αιμόφυρτος στο έδαφος, ο δεύτερος κατηγορούμενος τον κλώτσησε με δύναμη στο κεφάλι. Αυτόπτες μάρτυρες προσπάθησαν να πλησιάσουν τους δύο άνδρες, με τον πρώτο κατηγορούμενο να κρατάει το φονικό μαχαίρι και να απειλεί οποίον πλησιάσει.