Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λεμεσού παραπέμφθηκαν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι, ο 49χρονος Σ.Α και ο 54χρονος Α.Κ, για το διπλό φονικό του Ύψωνα που διεπράχθη στις 29 Ιουνίου με θύματα τον 44χρονο Μάριο Ονησιφόρου και τον 52χρονο Μιχάλη Μιχαήλ.

Οι δύο κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν εκ νέου σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου Λεμεσού φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ για πρώτη φορά εισήλθαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Οι δύο συνοδεύτηκαν εντός της δικαστικής αίθουσας, υπό την συνοδεία μεγάλου αριθμού μελών του ΟΠΕ Λεμεσού.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε και παραπέμφθηκε για εκδίκαση στο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, το οποίο θα συνεδριάσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Δημόσιος Κατήγορος, Πανίκος Αβρααμίδης, ζήτησε την κράτηση των δύο κατηγορουμένων, στηρίζοντας το αίτημα του στο κίνδυνο φυγοδικίας και στην σοβαρότητα του αδικήματος. Αγορεύοντας ο Εισαγγελέας αναφέρθηκε σε σχετικές Δικαστικές αποφάσεις αλλά και στα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης όπως και στις σημαντικές μαρτυρίες.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως οι δύο κατηγορούμενοι οδηγηθούν υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές μέχρι την έναρξη της δίκης. Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο, επιφύλαξαν το δικαίωμα τους για να φέρουν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους, στο Κακουργιοδικείο.

Κατά τη μεταφορά των δύο, έξω από την αίθουσα οι συγγενείς του ενός θύματος, φώναξαν στους κατηγορούμενους “φονιά” και διάφορα άλλα.

Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα των δύο φόνων εκ προμελέτης, των θυμάτων Ονησιφορου και Μιχαήλ. Το αδίκημα της συνωμοσίας, τραυματισμός, κατοχής και μεταφοράς επιθετικού οργάνου και μαχαιροφορίας.

Υπενθυμίζεται, ότι οι συνθήκες του διπλού φονικού ξεκαθάρισαν μέσω καταθέσεων που ελήφθησαν από τους ανακριτές της υπόθεσης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ονησιφόρου και ο 43χρονος φίλος του βρίσκονταν στο μπαρ της μπυραρίας έπιναν ποτό όταν μετά από 10 λεπτά αφίχθηκαν οι 2 κατηγορούμενοι οι οποίοι κάθισαν σε ξεχωριστό τραπεζάκι. Σε κάποια στιγμή οι κατηγορούμενοι αποχώρησαν, λόγω προσωπικών διαφορών που είχε ο 43χρονος με τον πρώτο κατηγορούμενο και τον αδελφό του.

Ο 43χρονος ωστόσο έστειλε άλλο θαμώνα να ελέγξει εάν οι κατηγορούμενοι είχαν φύγει και αυτός επέστρεψε πίσω λέγοντας του, ότι τον θέλουν έξω οι δύο. Ο 43χρονος βγήκε μαζί με τον Ονησιφόρου και εκεί συνάντησαν τους δύο, με τον πρώτο κατηγορούμενο να του λέει «θα σε σφάξω μπάσταρδε». Ακολούθησε λογομαχία με τον 49χρονο να ανασύρει μαχαίρι και να επιχειρεί να χτυπήσει τον 43χρονο, ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει. Από το μένος του 49χρονου δεν γλίτωσε ο Ονησιφόρου ο οποίος δέχθηκε θανάσιμη μαχαιριά στον λαιμό.

Ακολούθησαν σκηνές πανικού με τον 43χρονο να μεταφέρει το θύμα εντός της μπυραρίας για να τον βοηθήσει. Εντός της μπυραρίας άρχισε νέα συμπλοκή με τον 43χρονο να ρίχνει διάφορα αντικείμενα για να αμυνθεί. Οι κατηγορούμενοι εξήλθαν της μπυραρίας και εκείνη τη στιγμή αφίχθηκε με το όχημά του ο Μιχαήλ, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες, πλησίασε τη σκηνή του φονικού και ζητούσε να μάθει τι συνέβη.

Ο 49χρονος κατηγορούμενος του επιτέθηκε, τον έριξε στο έδαφος και τον μαχαίρωσε στο λαιμό και στο πρόσωπο. Ενώ ο Μιχαήλ κειτόταν αιμόφυρτος στο έδαφος, ο δεύτερος κατηγορούμενος τον κλώτσησε με δύναμη στο κεφάλι. Αυτόπτες μάρτυρες προσπάθησαν να πλησιάσουν τους δύο άνδρες, με τον 49χρονο δράστη να κρατάει το φονικό μαχαίρι και να απειλεί οποίον πλησιάσει.