Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την άγρια δολοφονία που διαρπάχθηκε χθες τα ξημερώματα σε μπυραρία στον Ύψωνα.

Η νυκτερινή έξοδος των δύο φίλων του 43χρονου ήταν μοιραία. Προσέτρεξαν να τον βοηθήσουν σε συμπλοκή και κατέληξαν, νεκροί.

Θύματα της αιματηρής συμπλοκής ο 44χρονος Μάριος Ονησιφόρου, πατέρας ενός παιδιού και ο 52χρονος Μιχάλης Μιχαήλ, ενώ ελαφρά τραυματίας ο 43χρονος ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει από το μένος των δύο υπόπτων. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού προχώρησαν στη σύλληψη των δύο φερόμενων δραστών ηλικίας 49 και 54 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι οδηγήθηκαν αυθημερόν ενώπιον του δικαστηρίου Λεμεσού και τέθηκαν υπό κράτηση για περίοδο οκτώ ημερών. Οι δύο ύποπτοι, τοποθετούν τον εαυτό τους στη σκηνή και ισχυρίζονται ότι δέχθηκαν επίθεση από άλλα πρόσωπα, χωρίς να απαντούν σε άλλες ερωτήσεις.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο από τον ανακριτή της υπόθεσης, Υπαστυνόμο Κυριάκο Κυριάκου, αιτία της αιματηρής συμπλοκής, ένας καβγάς που είχε ο 43χρονος πριν από δύο βδομάδες στην ίδια μπυραρία μαζί με τον αδελφό του 49χρονου υπόπτου. Όπως είπε ο 43χρονος σε κατάθεσή του, κτύπησε το εν λόγω πρόσωπο (αδελφό του 1ου υπόπτου) γιατί τον είχε απειλήσει.

Ο 43χρονος ανέφερε ότι γύρω στις 02.00 τα ξημερώματα επισκέφθηκαν την μπυραρία στον Ύψωνα όπου κάθισαν μαζί με το θύμα στον μπαρ για ποτό. Μετά από λίγο, σύμφωνα με τον ίδιο, επισκέφθηκαν την μπυραρία ο 49χρονος (1ος ύποπτος) με τον οποίο γνωρίζονται και ο 54χρονος (2ος ύποπτος). Σε κάποια στιγμή, ο 43χρονος είδε τους δύο υπόπτους να εξέρχονται της μπυραρίας και αμέσως τον προσέγγισε άγνωστο πρόσωπο, ο οποίος τον κάλεσε να βγει έξω γιατί κάποιος τον ζητούσε. Ο 43χρονος εξήλθε από το υποστατικό μαζί με τον Ονησιφόρου και τον 52χρονο και τότε άκουσε τον 1ο ύποπτο να του λέει: «Θα σε σφάξω μπάσταρδε» και με μαχαίρι που κρατούσε προσπάθησε να τον κτυπήσει στον λαιμό. Ο 43χρονος για να προστατευθεί σήκωσε τα χέρια και δέχθηκε μαχαιριά στην παλάμη. Ακολούθως είδε τον 49χρονο να κτυπά με μαχαίρι στον λαιμό τον Μάριο Ονησιφόρου και ο 2ος ύποπτος (59χρονος) να κτυπά τον 52χρονο φίλο του.

Ο Ονησιφόρου δέχθηκε θανάσιμη μαχαιριά στο λαιμό με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο έξω από την μπυραρία. Ο 52χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, απεβίωσε.

Πήγαν να γιορτάζουν γενέθλια φίλου τους

Στον «Φ» μίλησε αυτόπτης μάρτυρας της αιματηρής συμπλοκής ο οποίος περιέγραψε τα όσα δραματικά έγιναν εντός και εκτός της μπυραρίας. Γύρω στη μια τα ξημερώματα στην μπυραρία έφτασαν οι δύο φερόμενοι δράστες όπου κάθισαν για ποτό. Στο μπαρ βρίσκονταν ήδη ο 43χρονος μαζί με τον 52χρονο φίλο του. Μετά από λίγο αφίχθηκε και ο Ονησιφόρου όπου κάθισε μαζί με την παρέα τους. Όπως μας αναφέρθηκε, στην μπυραρία είχαν καλεστεί και άλλα πρόσωπα για να εορτάσουν τα γενέθλια φίλου τους.

Στην μπυραρία βρίσκονται επίσης δύο εργαζόμενες γυναίκες οι οποίες σύμφωνα με τον μάρτυρα, είδαν το αιματηρό επεισόδιο. Σε κάποια στιγμή ξέσπασε συμπλοκή με τους εμπλεκόμενους να ρίχνουν καρέκλες και αντικείμενα στο έδαφος. Ακολούθως, ο 43χρονος εξήλθε από την μπυραρία μαζί με τους δύο του φίλους και η συμπλοκή συνεχίστηκε μέχρι που ανασύρθηκαν μαχαίρια με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.

Όπως αναφέρει στο «Φ» ο αυτόπτης μάρτυρας, βγήκε εκτός του υποστατικού και πλησίασε τον 51χρονο και του μίλησε, ενώ λίγο πιο κάτω κειτόταν νεκρός στο έδαφος ο άτυχος Ονησιφόρου. Έξω από την μπυραρία εκτυλίχθηκαν τραγικές σκηνές αφού είχε καταφθάσει και η υπόλοιπη παρέα που θα γιόρταζε τα γενέθλια.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο 43χρονος ήταν θαμώνας όπως και ο 52χρονος. Να σημειωθεί πως προηγουμένως ο 43χρονος μαζί με τον 51χρονο βρίσκονταν σε άλλη μπυραρία όπου και εκεί έπιναν τα ποτά τους ενώ στο ίδιο μέρος ήταν και ο 1ος ύποπτος, χωρίς ωστόσο να προκληθεί οτιδήποτε.

Για αρκετές ώρες η σκηνή της διπλής δολοφονίας παρέμεινε κλειστή με τα μέλη της ΥΠΕΓΕ να περισυλλέγουν διάφορα τεκμήρια εντός και εκτός του υποστατικού. Οι εξετάσεις για την υπόθεση συνεχίζονται καθώς αναμένεται να ληφθούν πέραν των 50 καταθέσεων από φιλικά πρόσωπα των θυμάτων και των υπόπτων. Επίσης, αναζητούνται τα φονικά όπλα αλλά και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής. Αναμένεται ακόμη να γίνει άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων.