Ως μια από τις πιο ασυνήθιστες υποθέσεις στα χρονικά χαρακτηρίζεται η περίπτωση άνδρα ο οποίος χθες τα ξημερώματα έκλεψε 1,275 μέτρα εναέριου καλωδίου για να πάρει τον χαλκό.

Ευτύχημα, το γεγονός ότι το εν λόγω πρόσωπο δεν υπέστη ηλεκτροπληξία ωστόσο δεν γλίτωσε από τους Αστυνομικούς που τον έπιασαν επ’αυτοφώρω να κόβει με χειροψάλιδο τα εναέρια καλώδια της ΑΗΚ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κλοπή καλωδίων σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε περιοχή των Πλατρών όταν ο ύποπτος με τη βοήθεια διπλοκάμπινου οχήματος κατάφερε να περάσει από τα ηλεκτροφόρα καλώδια συγκεκριμένο αντικείμενο και αφού τα έδεσε στην καρότσα του οχήματος του, στη συνέχεια τα τράβηξε και αποκόπηκαν από τους πασσάλους. Ο φερόμενος δράστης με τον ίδιο τρόπο κατάφερε να αποκόψει καλώδια από 5 πασσάλους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα περιοχή των Πάνω Πλατρών να μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση για ώρες και να επηρεάζεται μικρή μερίδα κατοικιών.

Ο ύποπτος αφού έκλεψε τα εναέρια καλώδια μετέβη σε κοντινή απόσταση από την περιοχή και με χειροψάλιδο άρχισε να κόβει τα καλώδια για να πάρει τον χαλκό. Για το περιστατικό είχε ενημερωθεί ο Αστυνομικός Σταθμός Πλατρών, μέλη του οποίου μετέβησαν στο σημείο για επιτόπιες εξετάσεις και έρευνες. Στη συνέχεια τα μέλη της Δύναμης εντόπισαν τον ύποπτο να κόβει τα καλώδια και να επιχειρεί να αφαιρέσει τον χαλκό, και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Από το πρωί χθες συνεργεία της ΑΗΚ βρισκόταν επί ποδός στο σημείο για επιδιόρθωση της βλάβης ενώ προχώρησαν και στην τοποθέτηση νέων πασσάλων. Οι ζημιές στο δίκτυο της ΑΗΚ υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 13,500 ευρώ.