Ποινή φυλάκισης 10 ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι σε 39χρονο Τούρκο, αιτητή πολιτικού ασύλου, για τον βιασμό 35χρονης αφρικανικής καταγωγής τον Απρίλιο του 2022.

Ο 39χρονος, ο οποίος πριν από χρόνια ήταν παίκτης στο τουρκικό Survivor, κρίθηκε ένοχος σε τρεις κατηγορίες, έπειτα από ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Συγκεκριμένα κρίθηκε ένοχος για βιασμό, για στέρηση της ελευθερίας με σκοπό την υποβολή σε σεξουαλική κακοποίηση και για απειλή βιαιοπραγία.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν τον Απρίλιο του 2022 στο Παραλίμνι, με θύμα 35χρονη αφρικανικής καταγωγής, η οποία είναι, επίσης, αιτήτρια πολιτικού ασύλου. Η γυναίκα ήταν η βασική μάρτυρας στη δίκη και σύμφωνα με την καταγγελία της ο καταδικασθείς την κάλεσε στο διαμέρισμά του, προκειμένου, όπως της είχε πει, ν’ αγοράσει προϊόντα τα οποία πωλούσε.

 Όταν, ωστόσο, πήγε στο σπίτι του αυτός την κλείδωσε στο διαμέρισμα, τη βίασε και την απείλησε πως θα την σκότωνε εάν έκανε καταγγελία στην Αστυνομία. Το Δικαστήριο έκρινε ως αξιόπιστους τόσο την παραπονούμενη, όσο και τους υπόλοιπους μάρτυρες κατηγορίας. Σημειώνεται πως ο 39χρονος, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αναζήτησε στη χώρα μας πολιτικό άσυλο επειδή καταζητείτο έπειτα από δημόσιες δηλώσεις εναντίον της Κυβέρνησής Ερντογάν.