Συνέχεια δίνει μέσω ανακοίνωσής του ο ΔΗΣΥ σχετικά με  το επεισόδιο με τον Δημοτικό Σύμβουλο στη Δρομολαξιά.

Όπως αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του, «μας προξενεί αλγεινή εντύπωση που το ΑΚΕΛ ακόμη δεν έχει καταδικάσει το απαράδεκτο επεισόδιο βίας στη Δρομολαξιά». Ειδικότερα, συνεχίζει το κόμμα, η βία κατά αθώας γυναίκας δεν μπορεί να αιτιολογηθεί σε καμία περίπτωση.

Παράλληλα ο Δημοκρατικός Συναγερμός κατηγορεί το ΑΚΕΛ πως, στις διδαχές, υποδείξεις, νουθεσίες και στα μαθήματα από καθέδρας, όχι μόνο δεν υστερεί αλλά θέλει να έχει την πρωτοκαθεδρία. «Ιδιαίτερα όσο αφορά τη μη άσκηση βίας και τη βία κατά των γυναικών. Όταν πρόκειται όμως για την εμπλοκή «δικών μας» όλα τα πιο πάνω γίνονται έπεα πτερόεντα».   

 «Στην πολιτική όμως δεν κάνουμε υποδείξεις στους πολίτες με λόγια αλλά στέλνουμε τα κατάλληλα μηνύματα πρωτίστως διά του παραδείγματος».

Την ίδια ώρα κάνει λόγο για ένοχη σιωπή του ΑΚΕΛ, αναφέροντας πως αναπόφευκτα υπενθυμίζει «το γνωστό σκάνδαλο που έλαβε χώρα επίσης στη Δρομολαξιά, που η καταδίκη δικών του στελεχών από το δικαστήριο χαρακτηρίστηκε από το ΑΚΕΛ ως πολιτική!!!».

Τέλος ο ΔΗΣΥ, εκφράζει έκπληξη που η γυναικεία οργάνωση του ΑΚΕΛ καθώς και άλλα πρόσωπα που διεκδικούν «ρόλο μπροστάρη» στη βία κατά των γυναικών, δεν έχουν ακόμη καταδικάσει το περιστατικό βίας στη Δρομολαξιά.