Ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 40χρονο κατηγορούμενο ο οποίος κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία στις δύο σοβαρές κατηγορίες που αντιμετωπίζει και αφορούν το αδίκημα των πράξεων που σκοπεύουν πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και κακόβουλη ζημιάς. Πρόκειται για την επίθεση η οποία διαπραχθεί τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου 2021 σε γραφείο ταξί επί της λεωφόρου Μακαρίου.

Η απόφαση του το Κακουργιοδικείου είναι ομόφωνη και καταδίκασε τον 40χρονο σε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων για το αδίκημα της πρόσκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και ποινή 9 μηνών στην κατηγορία της κακόβουλης ζημιάς. Οι ποινές θα συντρέχουν.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η δράση του κατηγορούμενου ήταν κολάσιμη, καθώς τραυμάτισε τον 47χρονο παραπονούμενο με το ιδιωτικό του όχημα. Σημείωσε ακόμη ότι δεν έχει καταδειχθεί η ένδειξη κινήτρου ωστόσο η συμπεριφορά και η δράση του ήταν απρόσμενη και απροκάλυπτη. Επίσης, η πράξη του ήταν θεληματική ενώ σύμφωνα με τα ευρήματα του Δικαστηρίου, προκύπτει ότι είχε πλήρη αντίληψη και επίγνωση των πράξεων του.

Ως ελαφρυντικά λήφθηκε υπόψη ότι είναι πρόσωπο λευκού ποινικού μητρώου, όπως επίσης και οι οικογενειακές και προσωπικές του περιστάσεις. Ακόμη λήφθηκε υπόψη ότι αποζημίωσε τον ιδιοκτήτη του γραφείου ταξί «Φάρος».

Όπως έγραψε σε προηγούμενο δημοσίευμα ο «Φ», ο κατηγορούμενος είχε κληθεί σε απολογία τον περασμένο Σεπτέμβριο και άσκησε το δικαίωμα να καταθέσει ενόρκως ισχυριζόμενος ότι βρισκόταν σε κατάσταση πλήρης σύγχυσης λόγω διαβητικού επεισοδίου. Τα όσα ανέφερε ενώπιον του Κακουργιοδικείου κρίθηκαν αναληθή.

Να σημειωθεί ότι ΤΑΕ Λεμεσού διερευνούσε κατά τα αρχικά στάδια την υπόθεσης, το αδίκημα της απόπειρας φόνου ωστόσο η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Κακουργιοδικείο για το αδίκημα τις πράξεις που σκοπεύουν πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Το σημειώθηκε τα ξημερώματα στις 6/11/21 όταν ο 40χρονος κατηγορούμενος ενώ βρισκόταν στο όχημα του, ανέπτυξε ταχύτητα και κτύπησε τον 47χρονο που στεκόταν στην είσοδο του γραφείου ταξί. Στη συνέχεια ο 40χρονος εισήλθε με το όχημα εντός του υποστατικού, προκαλώντας υλικές ζημιές και ακολούθως εγκατέλειψε το σημείο.

Ο 47χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι και υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις. Επίσης, του έχει τοποθετεί και υλικό οστεοσύνθεσης στο πόδι.