Ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο σχολικής βίας διαδραματίστηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε Γυμνάσιο της Λεμεσού, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην ήδη ταλαίπωρη εκπαιδευτική κοινότητα, η οποία το τελευταίο διάστημα καταγραφεί δεκάδες περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς και επιθέσεων.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 70χρονου και 21χρονου, οι οποίοι εισέβαλαν στο σχολείο, με σκοπό να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Philenews, το επεισόδιο διαδραματίστηκε στις 12:30 το μεσημέρι, όταν μαθητής του Γυμνασίου επιτέθηκε σε μαθήτρια, της οποίας τράβηξε τα μαλλιά.

Ακολούθως η μαθήτρια ειδοποίησε τη μητέρα της για το περιστατικό και η τελευταία ενημέρωσε συγγενικά της πρόσωπα.

Στο σχολείο έφτασαν ο 70χρονος πάππους και ο 21χρονος αδελφός της ανήλικης. Οι δύο τους εισήλθαν στη σχολική μονάδα χωρίς άδεια, με σκοπό να εντοπίσουν τον μαθητή που επιτέθηκε στην ανήλικη. Τότε επενέβη ο Διευθυντής του Γυμνασίου για να αποτρέψει τα χειρότερα, με τους δύο ωστόσο να επιχειρούν να του επιτεθούν.

Να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση ενημέρωσε την Αστυνομία και μέλος της Ομάδας Ζ αφίχθηκε στο μέρος. Η ένταση συνεχίστηκε και τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο με την άφιξη του αστυνομικού με τον 21χρονο να επιτίθεται στο μέλος της Δύναμης.

Τότε, ο αστυνομικός προχώρησε στη σύλληψη του αδελφού της μαθήτριας ενώ ο 70χρονος πάππους προσπάθησε να ελευθερώσει τον εγγονό του, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και αυτός.

Τόσο ο 21χρονος αλλά και ο 70χρονος πάππους συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της επίθεσης κατά αστυνομικού, αντίστασης κατά της νόμιμης σύλληψης, παράνομης εισόδου εντός του σχολικού χώρου και ανησυχίας.

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.