Τερματίστηκαν οι όποιες συζητήσεις γίνονταν για μείωση του εξωδίκου προστίμου για παράβαση του κόκκινου από τις κάμερες, μετά το τετραπλό θανατηφόρο δυστύχημα ξημερώματα Πρωτοχρονιάς στη Λεμεσό.

Το θέμα θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες μεταξύ των υπουργών Μεταφορών και Δικαιοσύνης Αλέξη Βαφεάδη και Μάριου Χαρτσιώτη, καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν την οδική ασφάλεια. Ωστόσο, όλοι, συνεπικουρούμενοι και από την Τροχαία, συνηγορούν στο να μην αγγίξουν τώρα το θέμα με τη μείωση ή μη του προστίμου των €300 για το κόκκινο σηματοδότη.

Όπως αναφέρθηκε αρμοδίως στο Philenews, θα ήταν ασέβεια προς τους γονείς όσων χάθηκαν να γίνει μια ενέργεια που να μειώνει το εξώδικο για μια παράβαση που ευθύνεται στην απώλεια τεσσάρων δικών τους ανθρώπων.

Μετά το τετραπλό θανατηφόρο στο οποίο χάθηκαν ο παππούς, η γιαγιά και δυο εγγόνια δεν σηκώνει αυτή τη στιγμή καμιά συζήτηση για μείωση του προστίμου για παράβαση του κόκκινου, μας  ειπώθηκε εμφαντικά.

Ενδεχόμενη συζήτηση για μείωση του εξωδίκου από τις κάμερες για τις άλλες δύο παραβάσεις του κόκκινου (εκτός της παράβασης κόκκινου σε ευθεία πορεία) δηλαδή του τόξου δεξιά ή της στάθμευσης πέραν της μισής διάβασης πεζών, θα μπορούσε να συζητηθεί σε άλλο χρόνο.

Το όλο θέμα ξεκαθαρίστηκε πρόσφατα σε συνάντηση αρμοδίων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ανοικτή παραμένει η πρόταση νόμου του βουλευτή της ΔΗΠΑ Μαρίνου Μουσιούττα για το θέμα, χωρίς όμως να προωθείται μετά τον τραγικό απολογισμό στη Λεμεσό.  

Στο μεταξύ, στη μοιραία συμβολή που σκοτώθηκαν τα τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας, η Τροχαία Λεμεσού άρχισε να λαμβάνει μέτρα ελέγχου με αποτέλεσμα αρκετοί οδηγοί να καταγγέλλονται για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας ή και του κόκκινου σηματοδότη.

Κοντά στη φωτοελεγχόμενη συμβολή θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα κινητές κάμερες, εφόσον γίνουν πρώτα οι τεχνικές διορθώσεις στο σύστημα. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Μεταφορών, στο σημείο θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα σταθερές κάμερες.