Ταράζει τα νερά και προσθέτει ακόμη ένα μεγάλο πονοκέφαλο στην Αστυνομία η βομβιστική επίθεση στο καλοκαιρινό κλαμπ «Nava» στην περιοχή Περνέρα στον Πρωταρά τα ξημερώματα της Πέμπτης. Η επίθεση παραπέμπει στον πόλεμο για τον έλεγχο της νύκτας στην ελεύθερη Αμμόχωστο, ενώ έχει προεκτάσεις και σε άλλες επαρχίες, αφού μέχρι πρότινος η διαχείριση ανήκε σε πρόσωπα από τη Λευκωσία. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται μάλιστα και πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν υπάρχει διασύνδεση.  

Το μόνο βέβαιο μέχρι στιγμής είναι πως οι δράστες της επίθεσης έστειλαν προειδοποιητικό μήνυμα με συγκεκριμένους αποδέκτες, γεγονός που έθεσε σε συναγερμό τις Αρχές υπό τον φόβο νέου κύκλου αίματος. Οι έρευνες κινούνται σε συγκεκριμένη κατεύθυνση, ωστόσο, το αδιευκρίνιστο ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω μπαρ περιπλέκει την υπόθεση.

Το γνωστό κλαμπ, που επιλεγόταν το καλοκαίρι κυρίως από παραθεριστές που έσπευδαν στην περιοχή από τη Λευκωσία, είναι κλειστό λόγω της χειμερινής περιόδου και επρόκειτο να ανοίξει πριν το καλοκαίρι. Η έκρηξη, σύμφωνα με την Αστυνομία, σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα στην ανατολική πλευρά του υποστατικού προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Όπως διαπιστώθηκε από μέλη του Εγκληματολογικού του Αρχηγείου Αστυνομία έξω από πόρτα τύπου ρόλεξ πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός χαμηλής ισχύος.

Από τη σκηνή παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια, τα οποία έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις, ενώ θα κληθούν για κατάθεση στα γραφεία του ΤΑΕ Αμμοχώστου πρόσωπα που παλαιότερα είχαν σχέση με τη διαχείριση του καλοκαιρινού μπαρ, καθώς και άλλοι που ενδεχομένως να έχουν σχέση με την υπόθεση. Οι ανακριτές της υπόθεσης αναζητούν μαρτυρίες από περιοίκους και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής. Σημειώνεται πως η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απόπειρας καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες.