Σημαντικό μέλος του κυπριακού οικοσυστήματος και πρωταγωνιστής στον πυλώνα του fintech η ECOMMBX

Ο κόσμος αλλάζει και μαζί του αλλάζει και ο τρόπος που συναλλασσόμαστε, που επικοινωνούμε, που καταναλώνουμε, που ξοδεύουμε!

H Generation Z, αλλιώς οι Zoomers, πρόκειται να αποτελέσουν την ισχυρότερη αγοραστική δύναμη στην παγκόσμια οικονομία, αφού είναι η πρώτη γενιά που ζει σε έναν κόσμο πλήρως συνδεδεμένο. Μια γενιά που αποφεύγει τον δανεισμό και τα στεγαστικά δάνεια και που δεν νιώθει την ανάγκη να προσδιορίζεται από την επαγγελματική καριέρα.

Οι τράπεζες προσπαθούν με λάθος τρόπο να προσεγγίσουν αυτήν την αγορά, αφού αντί να δουν και να αναλύσουν τις λεπτομέρειες πίσω από τη fintech επανάσταση, απλώς αντιγράφουν δεδομένα σε ένα υπολογιστικό φύλλο.

Αντίθετα, τα EMIs και οι πάροχοι λύσεων πληρωμών έχουν αναγνωρίσει αυτήν την εντελώς νέα αγορά και είναι διατεθειμένοι να την εξυπηρετήσουν, με βάση τις δικές της προτιμήσεις.

THE GAME CHANGER!

Σ’ αυτό το συνονθύλευμα κοσμογονικών αλλαγών, η ECOMMBX δημιουργήθηκε για όσους είναι διατεθειμένοι να βιώσουν μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια fintech, καθώς δεν πρόκειται απλώς για ακόμη ένα αδειοδοτημένο Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Χρήματος, αλλά για μία καινοτόμα εταιρεία παροχής υπηρεσιών Ηλεκτρονικού Χρήματος, η οποία σπάζει τα στεγανά με τα κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρει.

Απώτερος στόχος; Η παροχή στους πελάτες της ενός πλήρους φάσματος λύσεων fintech, οι οποίες ενισχύουν το ταξίδι τους προς την επιτυχία. Για να διασφαλιστεί η πλέον αποδοτική και αποτελεσματική εκτέλεση όλων των ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών των πελατών μας, το καινοτόμο μοντέλο εξυπηρέτησης της ECOMMBX βασίζεται σε τέσσερις ακρογωνιαίους λίθους: τεχνολογία αιχμής, προσαρμοσμένη στον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο, εξατομικευμένες συνδέσεις με χρηματοοικονομικούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, ύψιστη ασφάλεια και μέγιστη λειτουργική ταχύτητα.

Οι πελάτες μας αξιοποιούν τις γρήγορες διαδικασίες μετατροπής συναλλάγματος και κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά με εξίσου γρήγορες διασυνοριακές πληρωμές μέσω SEPA και SWIFT. Παράλληλα, βιώνουν από πρώτο χέρι την εμπειρία της οικονομικής ευελιξίας, με άμεσες πληρωμές στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω CHAPS, BACS και Faster Payments.

Επιπλέον, έχουν την ευχέρεια να διαχειρίζονται απρόσκοπτα τις πληρωμές τους ως επαγγελματίες, είτε αυτές αφορούν μαζικές πληρωμές, είτε υπηρεσίες μισθοδοσίας.

Με δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στις διεθνείς συναλλαγές μέσω του εκτεταμένου δικτύου παροχής υπηρεσιών τραπεζικής ανταπόκρισης που διαθέτει η ECOMMBX, o κόσμος είναι κυριολεκτικά στα πόδια τους. Επιπρόσθετα, οι χρεωστικές κάρτες για επιχειρήσεις προσθέτουν μια προσωπική πινελιά στις οικονομικές τους συναλλαγές, ενώ οι προσωπικές χρεωστικές κάρτες εξασφαλίζουν απόλυτη άνεση και ευελιξία. Για παράδειγμα, η χρεωστική κάρτα Infinite, αναβαθμίζει την προσωπική εμπειρία των πελατών οι οποίοι απολαμβάνουν VIP προνόμια.

PLATFORM TO RULE THEM ALL!

H ECOMMBX προσφέρει ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών, όλες μέσω της ECOMMVERSE, μιας ενιαίας, υπερσύγχρονης πλατφόρμας η οποία παρέχει άμεση πρόσβαση σ’ όλες τις υπηρεσίες της ECOMMBX. Με απλά λόγια: A PLATFORM TO RULE THEM ALL!

 Η πλατφόρμα ECOMMVERSE είναι ο απόλυτος προορισμός για ηλεκτρονικούς λογαριασμούς κι όλα τα σχετικά προϊόντα, καθώς και για μια σειρά άλλων υπηρεσιών και παροχών που διευκολύνουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων και κάνουν τη ζωή των στελεχών τους πιο εύκολη.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Η ECOMMBX και οι άνθρωποί της, οι Spartans, είναι αποφασισμένοι να αδράξουν την ευκαιρία! Carpe Diem! Πρωτοπορώντας, γράφουν το δικό τους κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία, στην οποία η fintech τεχνολογία μεταμορφώνει ζωές και το επερχόμενο ψηφιακό ευρώ μπορεί να γίνει ο φάρος της ευρωπαϊκής ενοποίησης και προόδου.

Στην ECOMMBX είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μία κοινή νοοτροπία και να εργαζόμαστε όλοι προς τον ίδιο στόχο. Κρατάμε διαρκώς ανοιχτές τις εσωτερικές γραμμές επικοινωνίας. Είτε μέσω συναντήσεων και αξιολογήσεων, είτε στο μεγάλο ξύλινο τραπέζι του μεσημεριανού τραπεζιού.

Παράλληλα, η ECOMMBX είναι η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο που υλοποίησε επιτυχώς το τετραήμερο πρόγραμμα εργασίας, προσφέροντας στα μέλη της ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στο να περνούν περισσότερο ελεύθερο χρόνο όπως εκείνοι επιθυμούν. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά! Το τετραήμερο πρόγραμμα εργασίας ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την ευημερία των μελών μας, αύξησε την παραγωγικότητα, την απόδοση και μείωσε τις απουσίες σε μεγάλο βαθμό.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως οι εταιρείες που αφουγκράζονται τις ανάγκες των εργαζομένων και είναι καινοτόμες στον παράγοντα «άνθρωπος», είναι εκείνες οι οποίες ξεχωρίζουν και στις οποίες όλοι θέλουν να εργαστούν, αλλά επίσης και αυτές που προτιμά τελικά ο καταναλωτής γιατί όλη αυτή η θετική διάθεση βγαίνει προς τα έξω. Οι άνθρωποί μας βλέπουν την ECOMMBX όχι μόνο ως εργοδότη αλλά και ως το δεύτερο τους σπίτι, ως την κατ’ επιλογή οικογένεια τους, ως σύμβουλο, ως μέντορα και ως έναν από τους καλύτερους τους φίλους.

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα και μερικές φορές κάνουμε το λάθος να θεωρούμε ότι το γεωπολιτικό μας εκτόπισμα είναι πολύ μεγάλο. Αν και ο πολιτισμός στην Κύπρο έχει ευημερήσει για χιλιάδες χρόνια, εξακολουθούμε σε μεγάλο βαθμό να στηριζόμαστε στο μοντέλο «δοκιμή και λάθος» για ανάπτυξη αντί σε μία δομημένη, στη βάση πλάνου στρατηγική.

Θα μπορούσε για παράδειγμα, να αξιοποιηθεί η πλούσια δεξαμενή γνώσεων που εδρεύει πλέον στην Κύπρο, ενθαρρύνοντας τις εταιρείες να μοιραστούν τις γνώσεις τους και την εμπειρογνωμοσύνη για τη βελτίωση της κρατικής υποδομής αλλά και εμπλουτισμό του ιδιωτικού τομέα με διεθνείς τεχνολογικές γνώσεις.

Η κυπριακή οικονομία έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από τις επιδόσεις της σε περιόδους αυξημένων προκλήσεων. Τέτοιες περίοδοι έχουμε δει ότι διαδέχονται η μία την άλλη τα τελευταία χρόνια, με μια ασυνήθιστη, θα μπορούσε να λεχθεί, συχνότητα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των κρίσεων που έχουμε βιώσει και εξακολουθούμε να βιώνουμε είναι η διαφορετική φύση της κάθε μίας εξ αυτών. Έχοντας διεξέλθει από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα, τις επιπτώσεις της έκρηξης του πολέμου στην Ουκρανία, την εκτόξευση του πληθωρισμού και την ανάληψη δράσης από τις Κεντρικές Τράπεζες για να τον μειώσουν μέσω αύξησης επιτοκίων, φτάσαμε εσχάτως στην ανησυχητική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Όλες αυτές οι κρίσεις επηρέασαν και επηρεάζουν το σύνολο των παραγωγικών τομέων της κυπριακής οικονομίας.

Η κάθε μία ξεχωριστά έχει προσθέσει προκλήσεις, τις οποίες -όπως αποδείχθηκε και βλέπουμε να συμβαίνει στην πράξη- οι δυνάμεις της χώρας μπορούν και τις αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά. Παράλληλα, η μικρή και ευέλικτη κυπριακή οικονομία έχει πετύχει εν μέσω όλων αυτών των αρνητικών καταστάσεων να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα εταιρειών τεχνολογίας, το οποίο έρχεται να εμπλουτίσει το πλέγμα των τομέων που συνεισφέρουν στο ΑΕΠ της χώρας και συντείνουν στην δημιουργία αναπτυξιακής προοπτικής. Σημαντικό μέλος αυτού του οικοσυστήματος και πρωταγωνιστής στον πυλώνα του fintech, είναι η ECOMMBX.