Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη αλλοδαπού στη Λεμεσό χθες το απόγευμα. Κινείτο ύποπτα ενώ είχε στην κατοχή του μαχαίρι 19.5 εκατοστών.

Κατά τη σύλληψή του επιτέθηκε σε Αστυνομικό προσπαθώντας να διαφύγει. Ο συλληφθείς φαίνεται να παραμείνει από το 2021. Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 17:00 χθες το απόγευμα, μελός της ποδηλατικής αστυνόμευσης ενώ βρισκόταν σε ποδηλατική περιπολία στην οδό Γεωργίου Φασουλιώτη, αντιλήφθηκε πεζό να κινείται ύποπτα και τον ανέκοψε για έλεγχο.

Κατά τον έλεγχο των στοιχείων του το εν λόγω πρόσωπο παρουσίασε βουλγαρική ταυτότητα η οποία ωστόσο ήταν πλάστη αφού απο τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω πρόσωπο δεν ομοιαζε με την φωτογραφία της ταυτότητας.

Στη συνέχεια σε έρευνα που έγινε, εντοπίστηκε στην κατοχή του ενα μαχαίρι 19.5 εκατοστών με μυτερή άκρη. Το μέλος της Αστυνομίας προχώρησε στη σύλληψη του προσώπου για αυτοφώρα αδικήματα της πλαστογραφίας και της μαχαιροφορίας.

Ο ύποπτος έσπρωξε τον Αστυνομικό στο στήθος και προσπάθησε να διαφύγει ενώ παράλληλα αντιστάθηκε κατά την σύλληψη του. Το πιο πάνω πρόσωπο συνελήφθη εκ νέου και για επίθεση εναντίον Αστυνομικού.

Σε περαιτέρω έρευνα που έγινε στην κατοχή του εντοπίστηκαν διάφορα διαρρηκτικα εργαλεία όπως επίσης και περιουσία, η οποία δεν ήταν σε θέση να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή της.

Το εν λόγω πρόσωπο μεταφέρθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού όπου ανακρινόμενος προφορικά παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων, δίνοντας τα πραγματικά του στοιχεία. Πρόκειται σύμφωνα με την Αστυνομία, για 38χρονο άνδρα γεωργιανής καταγωγής.

Απο έλεγχο που έγινε μέσω της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης διαπιστώθηκε ότι ο 38χρονος διαμένει παράνομα στη Κύπρο απο τον Οκτώβριο του 2021. Εκ πρώτης όψεως η ταυτότητα που παρουσίασε φαίνεται να μην είναι γνήσια. Ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση και αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για αίτημα προσωποκράτησης του.