Αύριο ξεκαθαρίζει κατά πόσον ο πρώτος εκ των συνολικά οκτώ κατηγορούμενων για την υπόθεση απόπειρας φόνου σε βάρος του Δημήτρη Ανδρονίκου («Δημητρούι») θα παραμείνει ως υπόδικος μέχρι την πρώτη εμφάνιση ενώπιον Κακουργιοδικείου.

Ο λόγος για 46χρονο από τη Λευκωσία, ο οποίος κατηγορείται για εννέα αδικήματα σε σχέση με την απόπειρα φόνου σε βάρος του 34χρονου, έγκλημα που διαπράχθηκε στις 23 Απριλίου στο δρόμο Παλαιχωρίου – Ανθούπολης. Ο Βίκτωρας Ακάμας, δικηγόρος του εν λόγω κατηγορούμενου,  υπέβαλε ένσταση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και συγκεκριμένα στο αίτημα της κατηγορούσας Αρχής ώστε να κρατείται ως υπόδικος ο πελάτης του μέχρι την πρώτη εμφάνιση στο Κακουργιοδικείο που ορίστηκε για τις 5 Ιουλίου.

Οι δικηγόροι των υπόλοιπων επτά κατηγορούμενων επεφύλαξαν το δικαίωμά τους να υποβάλουν ένσταση κατά της κράτησης των πελατών τους ως υποδίκων, για την επόμενη διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου, το οποίο και θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά.

Ο κ. Ακάμας, επιχείρησε να αμφισβητήσει τη μαρτυρία και πιο συγκεκριμένα τα επιχειρήματα της κατηγορούσας Αρχής που εκπροσωπείτο από την Αντιγόνη Μιχαήλ. Η τελευταία είχε επιχειρηματολογήσει νομικά για να στηρίξει τη θέση ότι οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να κρατούνται ως υπόδικοι.

Στη σημερινή διαδικασία επιβεβαιώθηκε ότι το ΤΑΕ Λευκωσίας κατέχει μαρτυρία από πρόσωπο, το οποίο είχε επαφή με κατηγορούμενο. Γι΄ αυτό άλλωστε, όπως είχε γράψει το philenews τις προηγούμενες ημέρες, ήταν αναμενόμενο να καταχωρισθεί υπόθεση σε βάρος των οκτώ προσώπων.

Να σημειωθεί ότι η λίστα μαρτύρων περιλαμβάνει πάνω από 100 πρόσωπα.