Δύο άντρες, υπό την απειλή όπλων, εισήλθαν το μεσημέρι της Παρασκευής σε κατοικία στην Πάφο και λήστεψαν τις δύο τουρίστριες που διαμένουν σε αυτό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, προτάσσοντας τα όπλα που κρατούσαν, οι δύο ληστές ζήτησαν από τις γυναίκες να τους δώσουν χρήματα. Οι τουρίστριες έδωσαν στους δύο άνδρες 1800 ευρώ περίπου που είχαν στην κατοχή τους και οι δύο άνδρες τράπηκαν σε φυγή από την κεντρική πόρτα της οικίας, που ήταν ανοιχτή, και από την οποία είχαν πετύχει είσοδο.

Με την φυγή των ενόπλων οι τουρίστριες κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία και κλιμάκιο του ΤΑΕ Πάφου μετέβη στη σκηνή αρχίζοντας τις έρευνες και την συλλογή τεκμηρίων.

Σύμφωνα με την περιγραφή των δύο φερόμενων δραστών που έδωσαν στην Αστυνομία οι δύο γυναίκες, ήταν ισχυρής σωματικής διάπλασης ύψος 1,75 με 1,80 ηλικίας 35 με 40 ετών.

Ο ένας φορούσε σύμφωνα με την περιγραφή των παραπονούμενων γυναικών κόκκινο φούτερ με κουκούλα, είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με μπαντάνα χρώματος μπλε – γκρί, φορούσε παντελόνι μακρύ σκούρου χρώματος και άρβυλα.

Ο δεύτερος, ανέφεραν, φορούσε μακρυμάνικη ζακέτα χρώματος σκούρου μπλέ, σορτσάκι κοντό και παπούτσια χρώματος μπεζ με κίτρινο καθώς και υφασμάτινα γάντια.