Στη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και τον Αντρέα Πιτσιλλίδη, παρέστη ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ACTIVE ανέφερε ότι ήδη δρομολογήθηκε και στις επόμενες συνεδρίες της Ιεράς Συνόδου και θα έχει αίσια κατάληξη.

Ο κύριος Κυριακού χαρακτήρισε αδιανόητο στον 21ο αιώνα «να έχουμε αφορισμούς, να αποκατασταθεί το άδικο να το ξεπεράσουμε. Ο Αντρέας Πιτσιλλίδης ήταν ο μόνος άνθρωπος που τιμωρήθηκε για τις απόψεις του. Ήταν προβεβλημένο πρόσωπο για θέματα εκκλησίας και κάποιοι ενοχλούντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρση του αφορισμού ζητά από την Ιερά Σύνοδο ο Πιτσιλλίδης

Στην περίπτωση του Παγκράτιου Μερακλή ο κύριος Κυριακού ανέφερε ότι «μετά από 24 χρόνια αργίας πρέπει να λυθεί και να επανέλθει στα καθήκοντα του, είναι θέματα τα οποία και στο παρελθόν συζητήσαμε με τον νέο Αρχιεπίσκοπο και συμφωνούμε ότι έπρεπε να διορθωθεί».

Για το νεαρό ιερέα, ο οποίος αποφάσισε να βγάλει τα ράσα, ο κύριος Κυριακού του απηύθυνε το μήνυμα να μην αισθάνεται άσχημα και καλά έκανε από τη στιγμή που ήταν δική του επιλογή. Έθεσε θέμα για τη χρονική στιγμή που θα πρέπει να χειροτονούνται οι ιερείς, καθώς ο καταστατικός χάρτης λέει στα 25. Κάποιοι σημείωσε, χρησιμοποιούν το «εκτός» που τίθεται ως εξαίρεση και χειροτονούν παιδιά 19 ετών διακόνους στην εκκλησία, που δεν είναι αρκετά ώριμα όπως είπε, να σηκώσουν το βάρος ενός τέτοιου διακονήματος μέσα στην εκκλησία.