Μετά που ατόνησαν οι έλεγχοι για το κάπνισμα σε νυχτερινά κέντρα και χώρους εστίασης με αποτέλεσμα να επιστρέψουν τα τασάκια στους κλειστούς χώρους, ξανάρχισαν με κοινές εφόδους Αστυνομίας και Υγειονομικές Υπηρεσίες. Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις 28 Απριλίου, 2023 έχει ξεκινήσει παγκύπρια εκστρατεία με λειτουργούς των Υγειονομικών Υπηρεσιών, για πάταξη του φαινομένου του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 17 Ιουνίου, 2023, με σκοπό την εφαρμογή του Περί Προστασίας της Υγείας Νόμου. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, θα διενεργούνται έλεγχοι, κατά τις νυκτερινές κυρίως ώρες, ιδιαίτερα Παρασκευή και Σάββατο, σε νυκτερινά κέντρα, καθώς και σε χώρους στους οποίους απαγορεύεται το κάπνισμα.

Τα πρόσωπα, τα οποία εντοπίζονται να παραβιάζουν τη σχετική Νομοθεσία υπόκεινται στις πρόνοιες του Νόμου. Υπενθυμίζεται το κοινό ότι, η εξώδικη ρύθμιση για τους παρανομούντες (θαμώνες) ανέρχεται στα 85 ευρώ, ενώ καταγγέλλονται επίσης και οι ιδιοκτήτες ή οι υπεύθυνοι των κέντρων αναψυχής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κουτσουρεμένος ο νόμος για το κάπνισμα

Το θέμα των ελέγχων για το κάπνισμα είχε θίξει σε εκθέσεις του και ο Γενικός Ελεγκτής, αφού είχε παρατηρηθεί μείωση τους σε όλες τις επαρχίες ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Αστυνομία υποδείκνυε πως το θέμα τους ελέγχου για το κάπνισμα δεν είναι στα άμεσα καθήκοντά της και πως εμπλέκονται και άλλες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να εμπλακούν.