Μέχρι και καταγγελίες στην Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων υπάρχουν σχετικά με την παραγωγή και διακίνηση πορνογραφικού υλικού, δηλώνει στο philenews podcast ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Νίκος Κέττηρος, ο οποίος εξηγεί ότι αφορμή για την εγγραφή του θέματος στη Βουλή, ήταν επίσκεψη βουλευτών στη Europol τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ρωτούσαν είπε, αν υπάρχει έλεγχος στις εταιρείες παραγωγής και διακίνησης πορνογραφικού υλικού και αν υπάρχουν δικλείδες ασφάλειας στο θέμα μη συναινετική και εκδικητική πορνογραφία. Στην Κύπρο, συμπλήρωσε, δραστηριοποιούνται πέντε εταιρείες κολοσσοί σε αυτό τον κλάδο και οι πλατφόρμες δέχονται επισκεψιμότητα από 45 εκατ.  χρήστες μηνιαίως σε όλη την Ευρώπη.

Στην Ευρώπη, ανέφερε ο κύριος Κέττηρος, υπάρχουν καταγγελίες και για βίντεο προϊόν βιασμού, που δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν. Υπάρχουν μεν αυστηροί κανόνες για τις ψηφιακές υπηρεσίες και η οικονομική υπόσταση τους δεν αμφισβητείται. Στη Βουλή θα εξετάσουμε, αν προστατεύονται οι πολίτες και προσκεκλημένοι θα είναι και εκπρόσωποι του υφυπουργείου Καινοτομίας και όλοι όσοι μπορεί να εμπλέκονται στην επίβλεψη του υλικού που διακινείται.