Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για δύο κουμπάρες από την Ελλάδα, που συνεργάστηκαν προκειμένου να παραλαμβάνουν πακέτα με ναρκωτικά που έφταναν ταχυδρομικώς στην Κύπρο. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, καταδίκασε την Τρίτη σε 12 χρόνια φυλάκιση 33χρονη και σε 5 χρόνια 42χρονη, οι οποίες κρίθηκαν ένοχες κατόπιν δικής τους παραδοχής για εισαγωγή σχεδόν 13 κιλών κάνναβης. 

Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν στις 31 Ιανουαρίου 2023, όταν έσπευσαν για να παραλάβουν τρία ταχυδρομικά δέματα από εταιρεία μεταφορών. Η 42χρονη, η οποία πριν συλληφθεί εργαζόταν σε Δήμο στο λεκανοπέδιο Αττικής, ομολόγησε πως την στρατολόγησε η 33χρονη κουμπάρα της. Όπως είπε, της πρότεινε να ταξιδεύσουν στην Κύπρο προκειμένου να παραλάβουν δέματα με ναρκωτικά, με αντάλλαγμα χρηματικό ποσό €1000 κάθε φορά. 

Η 33χρονη από την πλευρά της, ανέφερε πως αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και πως την προσέγγισε κάποιος στην Ελλάδα μέσω διαδικτύου, ο οποίος της πρότεινε να ταξιδεύει στην Κύπρο και να παραλαμβάνει πακέτα με ναρκωτικά. Ομολόγησε, μάλιστα, πως πριν συλληφθεί σε τρεις περιπτώσεις σε διάστημα δύο μηνών, παρέλαβε στην Κύπρο δέματα που περιείχαν ναρκωτικά τα οποία παρέδωσε σε άγνωστό της πρόσωπο. Παρά τις ενέργειες που έγιναν, δεν κατέστη δυνατό να συλληφθεί ούτε ο αποστολέας, ούτε ο παραλήπτης των ναρκωτικών στην Κύπρο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύς ο πελεκυς σε δύο γυναίκες για υπόθεση ναρκωτικών

Τα τρία πακέτα είχαν εντοπιστεί από τις Ελληνικές Αρχές στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα. Τα δύο περιείχαν τέσσερις συσκευασίες με 7 κιλά και 879 γραμμάρια κάνναβης και είχαν ως παραλήπτρια την 42χρονη. Το τρίτο δέμα περιείχε πέντε συσκευασίες με κάνναβη 4 κιλών και 965 γραμμαρίων και είχε ως παραλήπτρια την 33χρονη. Τα δέματα έφτασαν στην Κύπρο, μεταφέρθηκαν σε εταιρεία μεταφορών και μπήκε σε εφαρμογή διαδικασία ελεγχόμενης παράδοσης. 

Επιβάλλοντας την ποινή το Δικαστήριο σημείωσε πως τα ναρκωτικά έχουν εξαπλωθεί παντού και ουδείς μπορεί να μένει αδιάφορος μπροστά σε αυτό το φαινόμενο. «Τα ναρκωτικά αποτελούν σύγχρονο εφιάλτη κάθε γονέα και απειλούν το κάθε παιδί με τον όλεθρο και την καταστροφή», σημειώνεται στην απόφαση, στην οποία τονίζεται πως οι κατηγορούμενες συνέβαλαν κατά τρόπο κρίσιμο στη διακίνηση των ναρκωτικών. Ως μετριαστικοί παράγοντες λήφθηκαν οι οικογενειακές τους συνθήκες, αφού η μία είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και η άλλη δύο καθώς και το γεγονός πως δεν είχαν προηγούμενες καταδίκες.