Έτοιμοι να μπλοκάρουν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δηλώνουν οι καθηγητές του σχεδιασμού και τεχνολογίας, σε περίπτωση που το υπουργείο Παιδείας δεν ικανοποιήσει συγκεκριμένα διαχρονικά αιτήματά τους, για τα οποία όπως αναφέρουν, έλαβαν και σχετικές δεσμεύσεις, οι οποίες μέχρι τώρα δεν έχουν υλοποιηθεί. Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας της ΟΕΛΜΕΚ, με ανακοίνωσή του διαμηνύει ότι δεν θα αποδεχτεί να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με περισσότερους από 16 μαθητές στα εργαστήρια του μαθήματος στα σχολεία, τονίζοντας παράλληλα, ότι οι καθηγητές δεν θα αναλάβουν ευθύνες σε περίπτωση ατυχήματος καθώς «οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά το υπουργείο Παιδείας».

Υπενθυμίζεται ότι οι καθηγητές του εν λόγω μαθήματος προειδοποιούν εδώ και πολύ καιρό για τις συνθήκες ασφάλειας που επικρατούν στα σχολικά εργαστήρια, ζητώντας έντονα από το Υπουργείο όπως προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων, επισημαίνοντας μάλιστα ότι υπάρχει και συγκεκριμένη μελέτη εμπειρογνώμονα, την οποία ζήτησε το ίδιο το Υπουργείο.

Στην ανακοίνωση του συνδέσμου αναφέρεται επίσης ότι σε συνάντηση με τους αρμόδιους στο υπουργείο Παιδείας συμφωνήθηκαν προς υλοποίηση για τη σχολική χρονιά 2023-2024 τα ακόλουθα:

>> Όσον αφορά το διαμοιρασμό των μαθητών στο Γυμνάσιο παραμένει ως έχει, δηλαδή 10 μέχρι 13 άτομα εντός του εργαστηρίου. Ο διαμοιρασμός αυτός δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε τέσσερα σχολεία (Λεμύθου, Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη Λεμεσού και Γυμνάσιο Αγίου Αντωνίου Λεμεσού) λόγω του μικρού εμβαδού του εργαστηρίου και θα γίνουν διευθετήσεις από την αρμόδια Αρχή σε συνεννόηση με την Επιθεώρηση του μαθήματος.

>> Όσον αφορά το διαμοιρασμό των μαθητών στο Λύκειο, ο μέγιστος αριθμός μαθητών εντός εργαστηρίου δεν θα υπερβαίνει τους 16. Ο διαμοιρασμός θα γίνεται με συνδιδασκαλίες Σχεδιασμού και Τεχνολογίας και όπου δεν είναι εφικτό θα γίνεται με συνδιδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής.

>> Θα γίνει συντήρηση του εξοπλισμού των εργαστηρίων με αγορά υπηρεσιών από το κονδύλι του Υπουργείου.

«Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι τίποτα από τα πάρα πάνω δεν έχει υλοποιηθεί, ούτε καν τροχοδρομηθεί, ενώ οι προγραμματισμοί για τη νέα σχολική χρονιά βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη», τονίζει ο Σύνδεσμος των καθηγητών του μαθήματος.