Μυρωδιές παραδοσιακών γλυκισμάτων απλώθηκαν στους πλακόστρωτους δρόμους των παράλιων επαρχιών, όπου κυριάρχησαν πολύχρωμα φώτα και αγαθά από πλανόδιους πωλητές, περίπτερα με επαγγέλματα μιας άλλης εποχής, άφθονη μουσική, χορός και τραγούδια. Με πλούσιο πρόγραμμα και καλλιτέχνες ακόμη και από την Ελλάδα, οι δήμοι γέμισαν επισκέπτες στη διάρκεια του εορταστικού τριήμερου του Κατακλυσμού. Η πρωτεύουσα άδειασε και ο κόσμος αναζήτησε μια ανάσα από τις σκοτούρες του. Αρκετοί βρήκαν ευκαιρία για να απολαύσουν και τα κρυστάλλινα νερά του νησιού, κάνοντας το πρώτο τους μπάνιο στη θάλασσα.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Κατακλυσμού συνδύασαν την παράδοση με σύγχρονα φαντασμαγορικά θεάματα, προσφέροντας διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις. Πέρα από τις συναυλίες γνωστών ερμηνευτών όπως οι Δέσποινα Βανδή, Νίκος Μακρόπουλος, Νίκος Ζωϊδάκης, Άλκηστης Πρωτοψάλτη, Χρήστος Δάντης, Γιώργος Τσαλικής και άλλους, πραγματοποιήθηκαν επίσης παραδοσιακής βραδιές, μουσικές, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις της φιλαρμονικής, διεξαγωγή αγώνων θαλάσσιων αθλημάτων όπως τζετ σκι, θέατρο σκιών, παιδικές δημιουργικές δραστηριότητες.

Οι εκδηλώσεις και οι εκπλήξεις θα συνεχίζονται και τις ερχόμενες ημέρες για τους επισκέπτες των παραθαλάσσιων περιοχών, με το πρόγραμμα να επιφυλάσσει συναυλίες με δημοφιλείς Έλληνες και Κύπριους καλλιτέχνες, άφθονο χορό, τραγούδι, παιχνίδι, θεατρικές παραστάσεις, ρήψη βεγγαλικών.

Ειδικότερα, στη Λάρνακα διεξάγονται σήμερα ανάμεσα σε άλλα διαγωνισμοί αυλού – μπάλου, πρόγραμμα παραδοσιακών χορών και συναυλία από τους Γιάννη Πλούταρχο και Κατερίνα Κακοσαίου. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται έως την Τετάρτη για να κλίσουν με συναυλία της Αναστασία.

Στη Λεμεσό θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες με μπογιές για παιδιά καθώς και παράσταση θεάτρου σκιών με σχετικό εργαστήρι. Αργότερα θα ακολουθήσει η συναυλία «50 χρόνια χρυσάφι» με τον Μανώλη Μιτσιά.

Στην Αγία Νάπα θα γίνει κατάδυση Τίμιου Σταυρού στο λιμανάκι της περιοχής, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν και το φεστιβάλ Νερού και Fly Board Show.

Στην Πόλη Χρυσοχούς θα διεξάγεται δωρεάν ψυχαγωγία παιδιών με σκάφη, θαλάσσια αγωνίσματα, χορευτικές παραστάσεις, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία.

Στην Πάφο θα πραγματοποιηθούν θαλάσσια αγωνίσματα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις, ενώ θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με συναυλία.

Την ευκαιρία ο κόσμος να δει από κοντά αγαπημένους καλλιτέχνες, να ακούσει κυπριακή ποίηση, τσιαττιστά και τραγούδια και να απολαύσει μια εξόρμηση ενισχύει σήμερα και ο καιρός. Σύμφωνα με το τμήμα Μετεωρολογίας, θα παρατηρούνται τοπικές νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, όμως κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά επίπεδα.

Αύριο θα παρατηρούνται κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. H θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Ανάλογες θα είναι οι συνθήκες και την Πέμπτη. Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες τιμές για την εποχή.