Εκδικητική συμπεριφορά από πλευράς του βουλευτή Μαρίνου Μουσιούττα καταλογίζει εκπαιδευτικός με επιστολή/καταγγελία που στάλθηκε στην Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

Το εν λόγω πρόσωπο που διδάσκει σε σχολείο, στην επιστολή του ημερομηνίας 20/6/2023, κάνει λόγο για φραστική επίθεση που δέχθηκε από τον κ. Μουσιούττα, ο οποίος φέρεται να διαφώνησε με την αξιολόγηση και το βαθμό που έδωσε το μέλος του εκπαιδευτικού συστήματος στο παιδί του βουλευτή. Κι όχι μόνο αυτό.

Με βάση πάντα την γραπτή αυτή καταγγελία και των ισχυρισμών που προβάλλονται, ο Μουσιούττας εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του σε αθλητικό σωματείο, απέλυσε συγγενικό πρόσωπο του παραπονούμενου μέλους της εκπαιδευτικής υπηρεσίας με το οποίο είχε διαφωνήσει.

Στην επιστολή το παραπονούμενο και άμεσα επηρεαζόμενο πρόσωπο, παρουσιάζει λεπτομερώς την εκδοχή του και καλεί την Αννίτα Δημητρίου να λάβει μέτρα σε βάρος του κ. Μουσιούττα, καθώς η συμπεριφορά του –όπως υποστηρίζει- δεν αρμόζει σε μέλος του κοινοβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Φωτογραφικές» προκηρύξεις θέσεων στο Δημόσιο, καταγγέλλουν βουλευτές

Ο «Φ» επικοινώνησε με τον Μαρίνο Μουσιούττα χθες το απόγευμα. Ο βουλευτής απορρίπτει κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται. Εξήγησε ότι επισκέφτηκε με τη σύζυγό του το σχολείο όπου φοιτά η κόρη του, για να ενημερωθούν για την πρόοδο του παιδιού τους. Απορρίπτει ότι μίλησε με τον/την εκπαιδευτικό, πόσω μάλλον να απείλησε το εν λόγω πρόσωπο με μετάθεση στον Πύργο Τηλλυρίας, όπως του καταλογίζεται.

Τόνισε ότι είναι έτοιμος να δεχθεί έρευνα από οποιοδήποτε αρμόδιο σώμα και πως είναι σε θέση να παρουσιάσει επαρκή μαρτυρία, προς στήριξη των θέσεών του. Αναφέρθηκε και στην εκδικητική συμπεριφορά που του καταλογίζεται και πιο συγκεκριμένα στον ισχυρισμό ότι υπό την ιδιότητά του ως αθλητικού παράγοντα σωματείου, απέλυσε συγγενικό πρόσωπο του παραπονούμενου προσώπου.

Ξεκαθάρισε πως υπάρχουν στοιχεία και δεδομένα που πιστοποιούν ότι αυτή η θέση, όχι μόνο δεν έχει υπόσταση, αλλά και ότι τα γεγονότα είναι πολύ διαφορετικά. Τέλος, ανέφερε ότι διαβάζοντας σχετική ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ενημερώθηκε πως υπήρχε πρόθεση για αποστολή επιστολής στη Βουλή που τον αφορά, ωστόσο, μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε ενημέρωση περί αποστολής τέτοιας επιστολής.

Το θέμα έθεσε για πρώτη φορά στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης ο πρώην αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ κ. Παντελής Νικολαΐδης. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη Δευτέρα, κατήγγειλε τον βουλευτή της ΔΗΠΑ για απρεπή συμπεριφορά έναντι εκπαιδευτικού «γιατί ο προφορικός βαθμός που έβαλε στο παιδί του ήταν μόνο τέσσερις μονάδες περισσότερες από το γραπτό».

Μια ημέρα αργότερα ο κ. Μουσιούττας με δηλώσεις του που είδαν το φως της δημοσιότητας (βλ. εφημερίδα «Πολίτης»), απέρριψε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο.

Να σημειωθεί ότι με βάση την απόφαση που έλαβε την 1η Ιουνίου η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής (βλ. καταγγελία Ατταλίδου σε βάρος Θεμιστοκλέους), δεν μπορεί να εξετάζει ζητήματα που αφορούν συμβάντα εκτός Βουλής και εκτός του πλαισίου άσκησης των καθηκόντων τους.