Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι διενεργείται αλκοτέστ σε οδηγούς οχημάτων αλλά τώρα γίνεται έλεγχος και σε πιλότους, κάτι το οποίο θα δεθεί και με κανονισμούς τους οποίους κατέθεσε το υπουργείο Μεταφορών στη Βουλή.

Σε έλεγχο δεν θα υποβάλλονται μόνο οι πιλότοι αλλά το μέτρο επεκτείνεται και στους αεροσυνοδούς.

Όπως πληροφορείται ο «Φ», προς το παρόν οι έλεγχοι διενεργούνται υπό την ομπρέλα σχετικού κανονισμού της ΕΕ και μέχρι στιγμής δεν προέκυψε περιστατικό μεθυσμένου μέλους του πληρώματος. Κάποιοι από τους πιλότους που ελέγχονται δεν είναι ευτυχισμένοι με την όλη διαδικασία, κάποιοι υποβάλλουν διευκρινιστικές ερωτήσεις κλπ, αλλά μάλλον δεν έχουν επιλογή, αφού αν δεν δεχθούν να υποβληθούν σε έλεγχο, απλώς δεν θα τους επιτραπεί να πιλοτάρουν το αεροπλάνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε κόστος για την εταιρεία τους αλλά και για το καλό της όνομα. Το μέτρο καλύπτει κυρίως μεγάλα επιβατικά αεροπλάνα, αλλά έλεγχος μπορεί να διενεργηθεί και σε μικρότερα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι πιλότοι ελέγχονται και ως προς το κατά πόσον κάνουν χρήση ουσιών, κάτι το οποίο δεν γίνεται ευθέως από την Πολιτική Αεροπορία αλλά μέσω των εταιρειών τους.

Με βάση τους κανονισμούς που έχουν κατατεθεί στη Βουλή, λήψη δείγματος εκπνοής για έλεγχο αλκοόλης θα γίνεται από επιθεωρητή του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας στο πλαίσιο ελέγχου σε μέλη πληρώματος αεροσκαφών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι Σχετικοί κανονισμοί («Οι περί Πολιτικής Αεροπορίας (Καθορισμός Μέτρων Εφαρμογής για τον έλεγχο αλκοόλης σε μέλη πληρώματος αεροσκαφών Κανονισμοί του 2023») αναμένεται να συζητηθούν στη Βουλή το προσεχές διάστημα. Οι κανονισμοί αυτοί συμμορφώνονται με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2018/1042 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 23ης Ιουλίου του 2018.

Θα ρυθμίζουν δε, τις τεχνικές απαιτήσεις και τις διοικητικές διαδικασίες σχετικά με την εισαγωγή υποστηρικτικών προγραμμάτων, την ψυχολογική αξιολόγηση πληρωμάτων πτήσης, καθώς και τον συστηματικό και τον δειγματοληπτικό έλεγχο ψυχοτρόπων ουσιών, για να διασφαλίζεται η καλή κατάσταση της υγείας των μελών πληρωμάτων θαλάμου διακυβέρνησης και των μελών πληρωμάτων θαλάμου επιβατών.

Με βάση τον Κανονισμό, «επιθεωρητής διαδρόμου» του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας, δύναται να ζητήσει από μέλος πληρώματος να παράσχει δείγμα εκπνοής για προκαταρκτική εξέταση και το αρχικό αποτέλεσμα δοκιμής θεωρείται:

(α) Αρνητικό, όταν η συγκέντρωση αλκοόλ στην αναπνοή είναι χαμηλότερη ή ίση με το ισοδύναμο επίπεδο των 0,2 γραμμαρίων συγκέντρωση αλκοόλης στο αίμα, ανά λίτρο αίματος·

(β) Θετικό, όταν η συγκέντρωση αλκοόλ στην αναπνοή, είναι υψηλότερη από το ισοδύναμο επίπεδο των 0,2 γραμμαρίων αίματος συγκέντρωση αλκοόλης.

Σε περίπτωση παραδοχής από το μέλος πληρώματος, ότι ευρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλης, θεωρείται ότι το συνολικό αποτέλεσμα είναι θετικό και το μέλος του πληρώματος ενημερώνεται σχετικά με το αποτέλεσμα από τον επιθεωρητή, ο οποίος λαμβάνει άμεσα διοικητικά μέτρα.

Σε περίπτωση άρνησης μέλους πληρώματος, να παράσχει δείγμα εκπνοής, είτε κατά την προκαταρκτική εξέταση, είτε κατά την τελική εξέταση, θεωρείται ότι το συνολικό αποτέλεσμα είναι θετικό και το εξεταζόμενο μέλος του πληρώματος ενημερώνεται σχετικά με το αποτέλεσμα της εξέτασης. Ο επιθεωρητής διαδρόμου, λαμβάνει άμεσα διοικητικά μέτρα.

Μέλος πληρώματος, του οποίου το συνολικό αποτέλεσμα ελέγχου αλκοόλης είναι θετικό, τελεί αξιόποινη πράξη σύμφωνα με το άρθρο 250 του Νόμου και σε περίπτωση καταδίκης του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη ή/και με χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα €1.700.