Διάταγμα αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους για περίοδο 6 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο ύψους €350 επέβαλε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, σε τρεις κατηγορούμενους οπαδούς της ΑΕΛ για παράνομη είσοδο εντός του αγωνιστικού χώρου και για το αδίκημα της εξύβρισης.

Πρόκειται για τα επεισόδια που έγιναν στις 11 Ιανουαρίου 2023, στο νέο γήπεδο της Λεμεσού «Alphamega Stadium» και στο πρώτο ιστορικό ντέρμπι που διεξήχθη μεταξύ των Λεμεσιανών ομάδων, ΑΕΛ και Απόλλωνα. Τότε, μερίδα ανεγκέφαλων και των δύο ομάδων έπαιξαν καρεκλοπόλεμο, ξηλώνοντας τα καθίσματα της βόρειας και ανατολικής εξέδρας του γηπέδου κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Με τη λήξη του αγώνα αριθμός οπαδών της ΑΕΛ από τη νότια κερκίδα εισέβαλε στον ποδοσφαιρικό χώρο και πανηγύριζε με τους ποδοσφαιριστές και παράγοντες της ΑΕΛ. Το συμβάν καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του γηπέδου και το οποίο παραλήφθηκε από την Αστυνομία ενώ οι ζημίες που προκλήθηκαν στο γήπεδο, ανήλθαν στις €20.000.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία επιβολής ποινής, αναφέρθηκε ότι τον τελευταίο καιρό τα αδικήματα που λαμβάνουν χώρα στα γήπεδα έχουν προσλάβει. «Κάποιοι πρέπει να προβληματιστούν και πρέπει να μπει ένα τέλος, όπως και να σταλθούν μηνύματα μηδενικής ανοχής», τόνισε στην απόφαση.