Με τη συνέχιση δράσεων προηγούμενων ετών αλλά και με τη δρομολόγηση μίας σειράς νέων πολιτικών, θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά στη Δημοτική Εκπαίδευση, στις 4 Σεπτεμβρίου για τους εκπαιδευτικούς και στις 11 Σεπτεμβρίου για τους μαθητές.

Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας εξέδωσε την καθιερωμένη της εγκύκλιο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στην οποία αναφέρει 17 τέτοιες δράσεις και πολιτικές.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, εστιάζει στην:

Υλοποίηση του προγράμματος ΔΡΑ.Σ.Ε.+ σε 91 δημοτικά σχολεία και 55 νηπιαγωγεία, με έμφαση σε δράσεις κοινωνικής ενσωμάτωσης και μείωσης της σχολικής αποτυχίας. Κατάργηση του καθεστώτος αγοράς υπηρεσιών και διορισμός 278 έκτακτων εκπαιδευτικών με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.

Αύξηση των προαιρετικών ολοήμερων σχολείων από 220 σε 228.  Κατάργηση του καθεστώτος αγοράς υπηρεσιών και διορισμός μέχρι 517 έκτακτων εκπαιδευτικών με συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχολεία εργοτάξια και τη νέα χρονιά – Τα έργα που oλοκληρώθηκαν και αυτά που συνεχίζουν

Σημαντική ενίσχυση των πόρων που διατίθενται για ομαλή ένταξη και ενισχυτική διδασκαλία των παιδιών με μεταναστευτική βιογραφία. Πρόνοια για σημαντική αύξηση των εκπαιδευτικών που καλύπτουν τις ανάγκες αυτές.

Συνέχιση και επέκταση του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας σε δημοτικά σχολεία που παρουσιάζουν διαχρονικά αυξημένα ποσοστά παιδιών με ρίσκο αναλφαβητισμού. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται φέτος σε 53 σχολεία κ.ά.