Σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας παραμένει ο Ελλαδίτης συμβασιούχος υπαξιωματικός ο οποίος τραυματίστηκε χθες όταν εκτελούσε εργασίες συντήρησης.

Όπως πληροφορούμαστε, οι ιθύνοντες γιατροί θεωρούν κρίσιμα τα πρώτα δύο 48ωρα για την κατάσταση της υγείας του.

Υπενθυμίζεται ότι μια εργασία εντός της στρατιωτικής μονάδας που θεωρείται ρουτίνα και καθημερινή απασχόληση, εξελίχθηκε σε τραγικό συμβάν για στέλεχος της Εθνικής Φρουράς και γενικότερα τις ένοπλες δυνάμεις της Δημοκρατίας.

Η επιδιόρθωση ελαστικού οχήματος στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου της Πάφου, υπό συνθήκες που διερευνούν αστυνομικές και στρατιωτικές Αρχές μετατράπηκε σε ατύχημα που έστειλε ένα υπαξιωματικό της μονάδας σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Το σοβαρό συμβάν διαδραματίσθηκε λίγο πριν το μεσημέρι χθες στην στρατιωτική αεροπορική βάση. Ελλαδίτης συμβασιούχος υπαξιωματικός , ηλικίας 54 ετών και πατέρας τριών παιδιών, ασχολείτο με την επιδιόρθωση ελαστικού σε στρατιωτικό όχημα στο πλαίσιο εργασιών συντήρησης. Για άγνωστους ακόμη λόγους η φαινομενικά απλή και συνηθισμένη αυτή εργασία πήρε αναπάντεχη τροπή, αφού το ελαστικό έσκασε δημιουργώντας πολύ έντονο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μαρτύρων, ωστικό κύμα, το οποίο εκσφενδόνισε τον 54χρονο προς τα πίσω. Το στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω σε μεγάλο όχημα που ήταν σταθμευμένο, ενώ ο υπαξιωματικός τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος του.

Συνάδελφοι του που αντιλήφθηκαν το ατύχημα έσπευσαν αμέσως στη σκηνή και προσπάθησαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Ο 54χρονος στρατιωτικός μεταφέρθηκε χωρίς χρονοτριβή με ασθενοφόρο που διαθέτει η αεροπορική βάση στο Νοσοκομείο Πάφου. Οι επί καθήκοντι ιατροί αμέσως τον διασωλήνωσαν για υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών. Λίγη ώρα αργότερα λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης διευθετήθηκε η μεταφορά του άτυχου 54χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Το συμβάν επιβεβαίωσε από τα πρώτα λεπτά μετά την γνωστοποίηση του ατυχήματος και το Υπουργείο Άμυνας. Για το γεγονός, αναφέρει το υπουργείο, διατάχθηκε έρευνα, ενώ έχουν ενημερωθεί οι οικείοι του τραυματία.

Στον χώρο του ατυχήματος άρχισαν από την πρώτη στιγμή οι έρευνες και εξετάσεις για τα γεγονότα που οδήγησαν στην σοβαρή αυτή κατάσταση, ενώ λήφθηκαν καταθέσεις από όλους όσοι βρίσκονταν την συγκεκριμένη ώρα σε υπηρεσία εντός της στρατιωτικής βάσης. Το σοβαρό ατύχημα προκάλεσε έντονη ανησυχία σε όλη την Πάφο τις πρώτες ώρες γνωστοποίησης των γεγονότων, αφού μέχρι να ανακοινωθούν λεπτομέρειες υπήρξε φυσιολογικά αγωνία πολλών γονέων και συγγενών στελεχών ή φαντάρων που υπηρετούν σε μονάδες της Πάφου.