Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μεταφέρεται ο υπαξιωματικός που τραυματίστηκε σε ατύχημα στην αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου της Πάφου, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του.

Η μεταφορά του κρίθηκε επιβεβλημένη, αφού έχει διαπιστωθεί επηρεασμός ζωτικών οργάνων με αποτέλεσμα τη διασωλήνωσή του και την μεταφορά του στην πρωτεύουσα όπου θα μπορέσει να τύχει περαιτέρω εξειδικευμένης θεραπείας και αντιμετώπισης.

Ο 54χρονος Ελλαδίτης υπαξιωματικός που υπηρετεί στην αεροπορική στο αεροδρόμιο Πάφου, πατέρας τριών παιδιών, τραυματίστηκε κρίσιμα μετά από έκρηξη ελαστικού φορτηγού οχήματος της βάσης με το οποίο ασχολείτο.

Από τις μέχρι τώρα έρευνες προκύπτει ότι μετά την έκρηξη του ελαστικού ο άτυχος στρατιωτικός εκτινάχθηκε προς τα πίσω και προσέκρουσε βίαια σε άλλο όχημα που ήταν σταθμευμένο δίπλα ακριβώς από το σημείο εργασίας του.

Στον 54χρονο υπαξιωματικό παρασχέθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες και ακολούθως διακομίσθηκε με ασθενοφόρο που διαθέτει η αεροπορική βάση στο Νοσοκομείο Πάφου. Αφού διασωληνώθηκε στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σύμφωνα με τους γιατρούς.

Στον χώρο του ατυχήματος άρχισαν από την πρώτη στιγμή οι έρευνες και εξετάσεις για τα γεγονότα που οδήγησαν στην σοβαρή αυτή κατάσταση, με το Υπουργείο Άμυνας να διατάσσει έρευνα αμέσως μόλις έγινε γνωστό το σοβαρό ατύχημα.