Ανακοίνωση για το θέμα του συγκροτήματος διαμερισμάτων στη Χλώρακα και τη φιλοξενία πολιτικών προσφύγων, δίνοντας τη δική της εκδοχή, εξέδωσε η εταιρεία.

Η εταιρεία δια του εκπροσώπου της Νεόφυτου Νεοφύτου αναφέρει πως «το μόνο μου αμάρτημα είναι γιατί έδωσα στέγη σε φτωχούς, άστεγους, πρόσφυγες και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε και ο γολγοθάς εναντίον μου».

Ο κ. Νεοφύτου εκ μέρους της εταιρείας αναφέρει πως έχει αποστείλει επιστολές στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Αρχηγό της Αστυνομίας, στην Πρόεδρο της Βουλής, στον Γενικό Εισαγγελέα, ωστόσο δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Υποστηρίζει πως «η αστυνομία επειδή στέλνω επιστολές και για να με εκδικηθεί μου έχει κάνει 5 παράνομες συλλήψεις και με είχαν 5 φορές από 1 νύχτα υπό κράτηση» προσθέτοντας πως ο θεσμός της Δικαιοσύνης «δουλεύει και το Ανώτατο απέρριψε με τη μέθοδο του certiorari τις παράνομες κρατήσεις».

Αναφέρει, επίσης, πως η Αστυνομία του έχει κάνει «45 ποινικές αγωγές και μετά την απόρριψη του Ανωτάτου για τις 5 παράνομες κρατήσεις, τις ποινικές τις έχει αποσύρει ο Γενικός Εισαγγελέας».

Κατόπιν τούτου προσθέτει είναι αναγκασμένος μετά από όλα αυτά και ακόμα πάρα πολλά να εκδιώξει από τα δικά του διαμερίσματα οποιονδήποτε είναι πολιτικός πρόσφυγας ή άστεγος ή φτωχός, εφαρμόζοντας τη λαϊκή ρήση «λείψε που το ψυχικό να μεν σ’ εύρει το κρίμα».

Αναφέρει επίσης πως από σήμερα 15.9.23 δίνει εντολές στους εργαζόμενους του να επιστρέψουν στο αρμόδιο γραφείο Ευημερίας τις επιταγές των πολιτικών προσφύγων, σημειώνοντας πως δεν θα ανεχτεί να βρίσκει οποιεσδήποτε επιταγές στο δικό του κουτί ταχυδρομείου του οποιουδήποτε.

Επιπρόσθετα σημειώνει πως πέραν των 25 διαμερισμάτων είναι χωρίς ανανεωμένα ενοικιαστήρια και δεν πρόκειται να ανανεώσει κανένα άλλο, ούτε στις περιοχές της Τρεμιθούσας και της Έμπας, καλώντας παράλληλα τους κοινοτάρχες Έμπας και Τρεμιθούσας να τον βοηθήσουν «με νόμιμο τρόπο και όχι με κουκούλες».

Ο κ. Νεοφύτου ακόμη ζητά συγνώμη από τους πολίτες της Έμπας και της Τρεμιθούσας, γιατί εξηγεί πως μετά το διάταγμα του πρώην υπουργού Εσωτερικών ότι απαγορεύεται στη Χλώρακα να κατοικούν πολιτικοί πρόσφυγες, οι πρόσφυγες έχουν κατοικήσει στα διπλανά χωριά της Έμπας, Κισσόνεργας, Λέμπας, Τρεμιθούσας και Πάφου.

Δεσμεύεται επίσης στους κατοίκους των δύο κοινοτήτων της Έμπας και της Τρεμιθούσας να εκδιώξει από τη δική του περιουσία όλους τους πολιτικούς πρόσφυγες με νόμιμους τρόπους και όχι με “κουκούλες”.

Για τα πιο πάνω ο κ. Νεοφύτου έχει αποστείλει σχετική επιστολή και στη Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

ΚΥΠΕ