Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση 10 μηνών τον 58χρονο από την Πάφο για τον πυροβολισμό κατά σκύλου τον περασμένο Ιούλιο.

Το νέο περιστατικό βίας κατά των ζώων σημειώθηκε στην κοινότητα Τρεμιθούσα της Πάφου. Το μεσημέρι της συγκεκριμένης μέρας του Ιουλίου 40χρονος αλλοδαπός, που είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου, άκουσε ένα πυροβολισμό και ακολούθως αντιλήφθηκε τον σκύλο του να κλαίει. 

Βγαίνοντας από το σπίτι στην αυλή, είδε το ζώο τραυματισμένο και την ίδια στιγμή ένα 58χρονο κύπριο περίοικο να μπαίνει στο όχημα του, τοποθετώντας στην θέση του συνοδηγού ένα κυνηγετικό όπλο και να φεύγει από την σκηνή χωρίς να αντιδρά στις φωνές του ιδιοκτήτη του ζώου.

Ο 40χρονος μετέφερε τον σκύλο του σε κτηνιατρική κλινική και χάρη στις ενέργειες του κτηνιάτρου το ζώο επιβίωσε τελικά. Στη συνέχεια κατάγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία και ο 58χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου έκρινε ένοχο τον 58χρονο, επιβάλλοντας του την 10μηνη φυλάκιση, τόσο για τον πυροβολισμό κατά του σκύλου, όσο και για απειλές που διατύπωσε σε βάρος της ζωής της σπιτονοικοκυράς του επειδή ζητούσε να της καταβληθούν τα ενοίκια.