Εταιρείες Ισραηλινών συμφερόντων ανακοίνωσαν, μέχρι στιγμής, επτά έκτακτες πτήσεις στο αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Τελ Αβίβ προκειμένου να επιστρέψουν όσοι υπήκοοι της χώρας το επιθυμούν.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας βρίσκονται ήδη δεκάδες Ισραηλινοί, που ήταν στην Κύπρο για διάφορους λόγους και οι οποίοι εντός των επόμενων ωρών θα επιστρέψουν στη χώρα τους.

Φοβόμαστε πολύ που θα επιστρέψουμε, αλλά τα παιδιά μας είναι εκεί, οι οικογένειές μας είναι εκεί. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε”, δήλωσε στο philenews η Verve, μια Ισραηλινή που περιμένει την πτήση της. Όπως είπε από χθες το πρωί το μυαλό τους είναι στο Ισραήλ. “Ήρθαμε για ένα γάμο στην Κύπρο αλλά πρέπει να επιστρέψουμε. Είμαστε χαρούμενοι για τους φίλους μας που θα παντρευτούν αλλά τώρα πρέπει να επιστρέψουμε “.

Στα σημεία έκδοσης εισιτηρίων έχει σχηματιστεί ουρά στο αεροδρόμιο από Ισραηλινούς που προσπαθούν να εξασφαλίσουν κάποια θέση στις έκτακτες πτήσεις. “Θέλουμε να επιστρέψουμε στον τόπο μας. Νιώθουμε πολύ άσχημα για αυτό που συνέβη”, ανέφερε γυναίκα από το Ισραήλ, η οποία θα αναχωρήσει απόψε.

Παράλληλα εκατοντάδες άλλοι Ισραηλινοί ψάχνουν για ένα εισιτήριο για να φτάσουν στην Κύπρο με τα παιδιά τους. Ήδη από το πρωί οι πτήσεις από το Ισραήλ είναι ασφυκτικά γεμάτες, κυρίως από οικογένειες με παιδιά.

Ένας από αυτούς, ο Ούτι Γκορελ, έφτασε το απόγευμα της Κυριακής στην Κύπρο με τη γυναίκα και το ανήλικο κοριτσάκι τους, έχοντας εισιτήριο χωρις επιστροφή. “Είναι πολύ δύσκολη στιγμή για μας. Απαγάγουν κόσμο στο Ισραήλ. Ο γιος ενός γείτονά μας σκοτώθηκε χθες το βράδυ από τους τρομοκράτες. Ο άντρας μια φίλης μας πέθανε. Έπρεπε να φύγουμε. Θα μείνουμε για δύο μέρες στη Λάρνακα και μετά θα δούμε. Ήρθαμε στην Κύπρο επειδή υπάρχει ασφάλεια”.