Συνολικά 100 πρόσωπα έφθασαν στην Κύπρο με τις πρώτες πτήσεις της Βασιλικής Αεροπορίας της Βρετανίας και της Βασιλικής Αεροπορίας της Δανίας στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αντίστοιχα. Ανάμεσα στους επιβάτες που έφθασαν στην Κύπρο με το βρετανικό αεροσκάφος, βρίσκονταν και οκτώ Κύπριοι.

Στο μεταξύ στην επιχείρηση για την απομάκρυνση ισραηλινών και ξένων υπηκόων έχουν τεθεί και τα πολεμικά αεροσκάφη της Βασιλικής Αεροπορίας της Δανίας. Οι πτήσεις αναμένεται να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, βρίσκονται επί ποδός για της μαζικές αφίξεις Ισραηλινών αλλά και υπηκόων τρίτων χωρών, σε όλες τις εισόδους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, στο συντονιστικό Κέντρο  ΖΗΝΩΝ στη Λάρνακα έχουν εγκατασταθεί σκηνές,  ενώ μέχρι την Κυριακή στο Ζήνων θα εγκατασταθούν, μεταξύ άλλων, τμήματα των Πρεσβειών των ΗΠΑ, του Καναδά, της Ιταλίας και της Ύπατης Αρμοστείας της Βρετανίας, προκειμένου να συνδράμουν στη διαδικασία επαναπατρισμού υπηκόων τους.

Πρόσθετα, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται και το λιμάνι Λεμεσού, ενώ έχουν γίνει όλες οι ενέργειες από πλευράς των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την άφιξη πλοίου το βράδυ της Κυριακής, το οποίο θα μεταφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 2.100 άτομα από τη Χάιφα. Την ίδια ημέρα αναμένεται να αφιχθεί και το κρουαζιερόπλοιο της MSC Sinfonia.