Το γεγονός ότι ο Χρίστος Κληρίδης απέτυχε να επανεκλεγεί στην προεδρία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου με τόσο μεγάλη διαφορά ψήφων προκάλεσε αίσθηση στο ευρύ κοινό.

Ο ίδιος και τα μέλη του συμβουλίου του δεν ήταν αμέτοχα σε θέματα δημοσίου ενδιαφέροντος κατά τη θητεία τους. Υπήρξε έντονη παρουσία στη Βουλή του ΠΔΣ κατά τη συζήτηση νομοθετημάτων που έπρεπε να προωθηθούν κατ΄ επειγόντως (τα πλείστα συνδέονταν με το ταμείο ανάκαμψης κι ανθεκτικότητας). Το ίδιο ενεργός ήταν ο ρόλος του απερχόμενου συμβουλίου στο θέμα της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης.

Επιπλέον, το απερχόμενο συμβούλιο του ΠΔΣ είχε να επιδείξει έργο στον τομέα της αυτορρύθμισης σε σχέση με ζητήματα που απασχόλησαν την κυπριακή κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα υπήρξε προσπάθεια απόδοσης των όποιων πειθαρχικών ευθυνών στα μέλη του συλλόγου που ενεπλάκησαν στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και σε άλλες υποθέσεις όπου ενδεχομένως να υπήρχε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υποβάλαμε σχετικό ερώτημα στον κ. Κληρίδη, ο οποίος ήταν φειδωλός στην απάντησή του. Αρκέστηκε να μας αναφέρει τα ακόλουθα: «Δεν έχω να πω τίποτα, εκτός από το γεγονός ότι φεύγω με το μέτωπο ψηλά και πλήρως ικανοποιημένος ότι διεκπεραίωσα στο ακέραιο τα καθήκοντά μου».