Σε επτά χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, 22χρονος από την επαρχία Λεμεσού, ο οποίος διακίνησε μεγάλη ποσότητα κάνναβης, προκειμένου, όπως ομολόγησε, να εξοφλήσει χρέος που δημιούργησε αγοράζοντας ναρκωτικά.

Ο νεαρός κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος κατόπιν δικής του παραδοχής σε κατηγορίες για κατοχή σχεδόν 10 κιλών κάνναβης με σκοπό την προμήθειά της σε άλλα πρόσωπα. Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, στις 7 Οκτωβρίου του 2023, μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης ναρκωτικών έσπευσαν σε περιοχή στο Ζύγι, έπειτα από πληροφορία πως θα γινόταν κοντραμπάντο μεγάλης ποσότητας μαριχουάνας.

Τα μέλη της ΥΚΑΝ εντόπισαν το αυτοκίνητο του καταδικασθέντος να κατευθύνεται από την έξοδο Καλαβασού προς το Ζύγι. Σε κάποια στιγμή ο 22χρονος σταμάτησε κοντά σε αερογέφυρα και κατευθύνθηκε σε καλαμιώνα της περιοχής. Εκεί θεάθηκε να παραλαμβάνει δύο μαύρα σακούλια σκουπιδιών, τα οποία έβαλε στο αυτοκίνητό του και αναχώρησε. Τότε άρχισε να τον καταδιώκει περιπολικό της Αστυνομίας. Στην προσπάθειά του να διαφύγει ο 22χρονος οδήγησε το αυτοκίνητό του σε χωράφι με ελιές, με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί. Ακολούθως βγήκε από το όχημά του και τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το αυτοκίνητό του και εντόπισαν μέσα στις μαύρες σακούλες τα δέκα κιλά κάνναβής.

Την επόμενη μέρα ο κατηγορούμενος παρουσιάστηκε με τον δικηγόρο του στην Αστυνομία, που του φόρεσε χειροπέδες. Στη κατάθεσή του είχε αναφέρει πως θα μετέφερε την κάνναβη σε άλλο σημείο και πως με αυτόν τον τρόπο θα εξοφλείτο χρέος €1.500, που είχε δημιουργήσει από τη αγορά ναρκωτικών.