Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν οι κάτοικοι του Κόρνου, καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε 6 μήνες η υπόγεια γέφυρα της κοινότητας πλημμύρισε από τις βροχές που σημειώθηκαν χθες Τρίτη, με αποτέλεσμα να καταστεί μη προσβάσιμη για τους οδηγούς.

Μετά το ατυχές περιστατικό λειτουργοί των Δημοσίων Έργων, πραγματοποίησαν επιτόπια επίσκεψη και συνάντηση με τον κοινοτάρχη του Κόρνου Μιχαλάκη Σάββα, μεταφέροντας του την πρόθεση του Υπουργού Μεταφορών, Αλέξη Βαφεάδη να επιλύσει άμεσα το πρόβλημα με τον νέο χρόνο.

Όπως δήλωσε στο philenews ο κ. Σάββα, υποσχέθηκαν πως θα προχωρήσουν σε έργα για την αναβάθμιση του συστήματος υπόγειων οχετών «και ευελπιστούμε πως θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους». Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Κόρνου, έγινε αναβάθμιση πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ωστόσο αυτή έγινε μόνο στη λωρίδα επιτάχυνσης και στη δημιουργία εισόδου προς Λεμεσό, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο όγκος του νερού.

Παράλληλα, ο κ. Σάββα εξέφρασε την ελπίδα πως εάν γίνει σωστή μελέτη, που όπως τόνισε έπρεπε ήδη να γίνει, τότε το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά. «Δεν είναι χρονοβόρα διαδικασία ωστόσο χρειάζεται καλός συντονισμός όλων των αρμόδιων υπηρεσιών».

Τέλος, σημείωσε πως το κοινοτικό συμβούλιο, όπως είναι λογικό δέχεται παράπονα από τους κατοίκους για την υφιστάμενη κατάσταση. Στο μεταξύ ο κ. Σάββα επέλεξε να καταδείξει την τραγικότητα της κατάστασης με μια χιουμοριστική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.