Μετά απο πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Μαρίας Χριστοφόρου, καθηγήτριας Αγωγής Υγείας, Οικιακής Οικονομίας και Υπεύθυνης της Ειδικής Μονάδας του Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου, διοργανώθηκε χθες σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η εορτινή εκδήλωση των παιδιών που φοιτούν στην Ειδική Μονάδα.

Μιλώντας στον «Φ» η κ. Χριστοφόρου τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή προέκυψε απο την ανάγκη να δώσει στα παιδιά αυτά την σημασία που αξίζουν και να τιμήσει τόσο αυτά όσο και τις οικογένειές τους με τον συγκεκριμένο τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρθηκαν εδέσματα σε όλους τους προσκεκλημένους και χειροποίητα δωράκια φτιαγμένα απο τα παιδιά που φοιτούν στην Ειδική Μονάδα.
Τα παιδιά παρουσίασαν ποιήματα, τραγούδια και χορούς τα οποία επιμελήθηκαν οι διδάσκουσες φιλόλογοι Αλεξία Φαντομά και Μαρίνα Ζέινεχ.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση τόσο απο την Μαρία Χριστοφόρου, όσο και απο τον διευθυντή του Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, Γεώργιο Λούβαρη,  για όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και για όλες όσες βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε τα παιδιά αυτά να έχουν ίση πρόσβαση στις διάφορες κτηριακές εγκαταστάσεις αλλά και ίσες ευκαιρίες ακαδημαικής μόρφωσης,  δίνοντας έμφαση παράλληλα στην ενεργή κοινωνική τους ένταξη.

Με το κλείσιμο της εκδήλωσης δόθηκαν Χριστουγενιάτικα δώρα στα παιδιά και στους συνοδούς τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου, Βαλεντίνος Φακοντής, η εκπρόσωπος της Σχολικής Εφορίας Γεροσκήπου, Γεωργούλα Χριστοφή και η Συνδετική Λειτουργός της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Πάφου, Ρεβέκκα Αγγελίδου.

Μέσα απο συζήτηση μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων τέθηκαν ζητήματα για προβληματισμό και τονίστηκε η ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των Ειδικών Σχολικών Μονάδων της Μέσης Εκπαίδευσης. Ο βουλευτής, Βαλεντίνος Φακοντής, υποσχέθηκε να μεταφέρει στη Βουλή των  Αντιπροσώπων και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όλα όσα συζητήθηκαν.