Άνοιξαν χθες οι φυλακές και 74 κατάδικοι θα κάνουν Χριστούγεννα με τις οικογένειες τους.

Μετά από ενέργειες της διεύθυνσης των Φυλακών και σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα, υπεγράφη προεδρική χάρη για 74 συνολικά κρατούμενους. Οι 56 είναι αλλοδαποί και οι άλλοι 18 Κύπριοι.

Όλοι θα αποφυλακίζονταν στο επόμενο διάστημα και η απονομή χάριτος δόθηκε ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, κάτι που συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, λόγω και του προβλήματος του υπερπληθυσμού που ταλανίζει τις φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, ο σχετικός κατάλογος όσων επηρεάζονται είχε διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία για έλεγχο κατά πόσο πληρούσαν τα κριτήρια που είχαν τεθεί ώστε να μην αποφυλακιστούν πρόσωπα τα οποία καταδικάστηκαν για σοβαρά σεξουαλικά αδικήματα, για ναρκωτικά και άλλα σοβαρά εγκλήματα.

Επίσης μια προϋπόθεση που τέθηκε είναι πως όσοι θα επηρεάζονται να αποφυλακίζονταν μέχρι τον επόμενο μήνα.

Μετά την έγκριση του καταλόγου, αυτός διαβιβάστηκε από τη Νομική Υπηρεσία στο Προεδρικό για υπογραφή και έτσι χθες άνοιξαν οι πύλες των φυλακών και οι 74 κατάδικοι αναπνέουν αέρα ελευθερίας.

Στο μεταξύ, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων η διεύθυνση των φυλακών έχει αποφασίσει να τροποποιήσει το καθημερινό πρόγραμμα των φυλακισμένων εντάσσοντας δραστηριότητες με εορταστικό πνεύμα και έξτρα επίσκεψη των συγγενών τους.